De zoektocht naar koffers

No Comments 1191

Dag 6 Somerset West, Zuid Afrika
We beginnen de dag met een bezoekje aan de ambassade. Ze zijn best soepel en handelen ons beide aanvragen in 1 keer af. We hoeven dus niet te wachten op de 2de afspraak. Bijna 2400 rand lichter verlaten we de ambassade. Over 3 weken kunnen we in Pretoria onze nieuwe paspoorten ophalen.

Als we de ambassade uit willen lopen begint het te stortregenen. We besluiten dus maar even te wachten voor we verder gaan. Als de bui over is rijden we naar de Flying Brick. Daar gaan we koffers kijken. De man blijkt enkel topkoffers te hebben dus alleen die kunnen we bekijken. We zetten de Globescout en koffers van Motorradical naast elkaar en bekijken de verschillen. De tijd vliegt voorbij terwijl we staan te kletsen, koffers bekijken en informatie over de zijkoffers opvragen. Chris is heel behulpzaam en belt Bikegear en Motorradical om vragen te stellen over de zijkoffers.

Om 11:30 moeten we afscheid nemen om naar onze lunch afspraak te gaan. We spreken af na de lunch terug te komen. We rijden naar Arnold's voor onze lunch met Tania en Ard. Beide komen uit hun werk om met ons te komen lunchen. Een gezellig uurtje met heerlijk eten volgt. We worden uitgenodigd om bij hun langs te komen en dat willen we wel. We moeten toch terugkomen naar Kaapstad na het wijnproeven (Chris heeft koffers besteld die maandag bij de Flying Brick aankomen zodat we ze kunnen bekijken), misschien dat we dan Cheryl haar onderkomen verruilen voor die van Tania en Ard.

Na de lunch bezoeken we eerst nog een lasser (die er helaas niet blijkt te zijn). We moeten iets met mijn topkofferplaat. Die is weer gebroken. Dan rijden we nog naar een andere motorshop die heeft niet echt koffers naar onze zin. Dus maar weer terug naar Flying Brick. Behalve koffers moeten we ook nog ons verdiepen in een nieuwe pomp (ook die is stuk). Om 15:30 besluiten we naar huis te gaan. Motorradical koffers komen maandag aan, we moeten enkel nog zoeken naar Globescout zijkoffers. Touratech, is ons al verteld, kunnen we vergeten. Die hebben een levertijd van 3 maanden op dit moment.

Thuis is Cheryl druk bezig met de voorbereidingen van de braai. Ze heeft Paul John Shaw uitgenodigd. Hij is ook een motorreiziger en heeft er ondertussen zijn beroep van gemaakt. Een Thalia heeft ook een vriendin uitgenodigd dus uiteindelijk zijn we met zijn 7-en. Jammer dat het regent maar gelukkig is Cheryl haar patio en braai plek overdekt. We moeten wel een trui aan omdat het te koud is. Wat nou zomer in Afrika?

De braai gaat vergezelt met wijn en bier. Cheryl heeft zelf aardappelsla gemaakt en er is meer dan genoeg vlees. Een gezellige avond volgt met iets meer alcohol dan goed voor ons is.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us