Zeikdag

No Comments 1135

Dag 7 Somerset West, Zuid Afrika
We worden wakker en het regent. De lucht is grauw en grijs. Boven Sander zijn hoofd hangt nog een andere donkere wolk. We besluiten onze wijnproefdag te verzetten. In dit weer heb je daar toch geen zin in? De touroperator vindt dat gelukkig geen probleem. We spreken af zaterdag dan te gaan (volgens de voorspellingen is het dan weer droog). We nodigen ook meteen Maren uit om mee te gaan. Die ziet dat wel zitten.

In de ochtend doen we rustig aan. Sander komt maar langzaam over zijn kater heen. We doen wat kleine klusjes. Onder andere geeft een van onze Garmins problemen. Het ding gaat maar niet in USB modus. We zoeken op internet en vinden een topic. Er zijn meer mensen met deze problemen en er worden allerlei oplossingen besproken. Vooral de aanzetten, uitzetten, aanzetten dan kabel erin vinden we grappig, maar hij werkt! Ik lees een stuk verder van dezelfde man dat het maar 1 keer werkte, helaas bij ons ook. Ook de melding geheugen is vol (onzin want het apparaat heeft 3 GB vrij) wordt besproken op het forum. Oplossing? Hard reset want ze weten ook niet hoe de Garmin aan die onzin komt.

Het is zo koud dat we besluiten een soepje te maken voor lunch. Het wordt ondertussen wel tijd dat het eens koud werd want de soep hadden we in Marokko gekocht en de verpakking is ondertussen half vergaan.

Na de lunch besluiten we naar Somerset mall te gaan. Het is een redelijk grote mall maar niet zo groot als Canal Walk. Een maatje die Sander nog aan kan. We lopen de hele mall op en neer en bekijken de winkels. Mijn ketting is ergens in Afrika gebroken, en hier in Zuid-Afrika besluiten we dat ik een nieuwe ketting mag. Als we klaar zijn met shoppen en naar buiten stappen blijkt het te gieten. Toch maar weer even naar binnen en verder rondlopen. Na een kwartier zijn we het zat. We willen naar huis. Het regent nog altijd maar we stappen op de motor en rijden naar huis.

Thuis maken we nog wat tijd vol tot het tijd is om naar Spur te gaan. We gaan lopen. Van Cheryl lenen we een paraplu en we gaan op stap. 2,4 km bergaf verder komen we aan bij de Spur. Niet slecht maar de terugweg? Bij Spur is het bottomless ribs and wings dag. Wij bestellen 2 bottemless porties en vallen aan. De eerste portie gaat makkelijk weg. Wel oneerlijk want mijn portie ribs is minstens 2 keer zo groot als die van Sander. Dus helpt Sander met de mijne. De eerste extra portie krijg ik met wat doorzettingsvermogen weg. Sander bestelt ook nog een derde portie en weet die ook weg te krijgen. Nu zitten we echt vol.

Met een veel te zware maag moeten we nu bergop terug. Het regent nog altijd en wij beginnen aan een lange terugtocht. Na de eerste berg hoop je er al te zijn maar dan weet je al dat je nog 4 bergen moet beklimmen. We ploeteren door en komen thuis. Daar worden we begroet door 2 natgeregende honden. We krijgen nog even een hondendouche en dan gaan we naar binnen. Tijd voor een wijntje, beentjes omhoog en niets meer doen vandaag.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us