Wijnproeverij

Stellenbosch, Zuid Afrika No Comments 1395

Van Somerset West, Zuid Afrika naar Stellenbosch, Zuid Afrika
De wijn is gisteren niet helemaal goed gevallen. De ochtend is dan ook moeilijk. En dat terwijl we vandaag op een wijntour gaan. Ik werk 2 sneetjes brood naar binnen en ga dan toch maar inpakken. Sander moet wel lachen, 3 glazen wijn en dan de volgende dag zo brak zijn.

We nemen afscheid van Cheryl en Thalia en verlaten hun huis. Wel jammer want we hebben het erg gezellig gehad met ze. We rijden naar Stellenbosch (16 km verderop) en parkeren daar de motoren voor Stumble Inn backpackers. Het stukje rijden heeft me wel goed gedaan, ik ben nu iets minder brak.

We zetten de tent op en richten hem in, na de wijntoer kunnen we zo ons bedje in rollen. Terwijl ik nog 2 sneetjes brood zit te smeren komen Maren en Jessica aangelopen. Die gaan ook de wijntour doen. Maren is van de week uit Duitsland aangekomen en heeft ook een kamer bij Cheryl, Jessica is een collega van Maren en is sinds 2 maanden in Zuid-Afrika.

Om 10:30 worden 12 man het busje in geladen en gaan we op stap. Op naar wijnboerderij nummer 1. Bij aankomst ben ik nog altijd niet zeker of ik wel wijn wil drinken maar gelukkig gaan we eerst een tour doen. Tijdens de bezichtiging van de verschillende vaten en bakken vertellen ze iets over de productie van wijn.

Na de tour nemen we plaats aan tafel. Onze gids slaat met een zwaard een fles met Methode Cap Classique (je mag het geen champagne noemen). Om te starten krijgt iedereen een glas MCC. Daarna volgen nog 4 andere wijntjes, een droge witte, een zoete witte en 2 rode. De wijntjes gaan verbazingwekkend soepel naar binnen. Ze schenken hier dan wel ook kleine glaasjes (niet zoals bij Marianne). Het is bijna 12 uur en we verlaten de eerste farm. Dit wordt wat, we moeten eerst nog een farm bezoeken en dan pas gaan we lunchen.

Met een ondertussen al iets luidruchtigere club vertrekken we naar Fairview. Hier is een wijnfarm en geitenboerderij. Naast wijn gaan we ook kaas proeven iets wat Sander verschrikkelijk vindt. We worden gedropt voor Fairview en dan staat het eerste wijntje al voor ons klaar. Naast deze mogen we nog 5 andere proeven van de lijst. Daarnaast zijn er 6 kazen die je kunt proeven en mag je er zoveel van proeven als je wilt. Jessica, Maren en ik staan enkel bij de wijnbar om ons glas te laten vullen daarna lopen we naar de kaas en proeven we vooral de eerste van 6 soorten (onze favoriet). Sander blijft met Nigel bij de wijnbar hangen, beide hoeven ze geen kaas. Als we ook deze 6 hebben weggewerkt is iedereen toe aan een lunch.

We worden weer in het busje geladen en gaan op stap.

De lunch is in Franschhoek. De tijd zijn we inmiddels kwijt, iedereen is hongerig en we schuiven aan. Onze bestelling is reeds van te voren doorgegeven. De die-hards (Nigel, zijn vriendin, Sander en ik) nemen ook wijn bij de lunch. De rest zit aan de cola. Wij hebben fish en chips besteld als lunch. We dachten wat vettigheid is goed voor op al die wijn. Maar wat ziet de boboti die de meeste andere besteld hebben er goed uit! Maren krijgt haar portie niet op dus Sander en ik kunnen ook de boboti nog proeven.

De lunch wordt afgesloten met een chocolade proeverij. We komen de winkel uit met een zakje overheerlijke chocolade. Snel opeten want het smelt in no-time.

We stappen weer het busje in en rijden een klein stukje, bij Dieu Donné worden we weer uitgelaten. De proeverij gaat door. Bij Dieu Donné kunnen we 4 wijnen proeven. De wijnen smaken prima maar we genieten toch het meeste van het prachtige uitzicht.

Op naar de laatste halte van vandaag. Bij deze boerderij staan al 5 wijntjes op ons te wachten. Je kan zo aanschuiven en beginnen met proeven.

Ondertussen heb je al zoveel wijnen geproeft dat je smaakpapillen een beetje dood zijn. Maar ook dat weerhoudt ons niet, we drinken alle glazen leeg (ook het water) en stappen in de bus. Iets na 17 uur komen we terug bij Stumble Inn. Nu de eerste tijd even geen alcohol meer. We besluiten een rondje te lopen door het dorp en komen daarbij langs de supermarkt. De naastgelegen liquor store is nog open. We kunnen het niet laten en kopen een fles bier. Wie weet vanavond, na de pizza, is dat best lekker?

Na ons rondje lopen kletsen we wat met Jessice en Maren tot het tijd is om naar de pizzaria te gaan. Ondertussen heeft een ander Nederlands meisje zich ook bij ons aangesloten. Sander zit dus met 4 meiden in de pizzatent. We bestellen een lekker biertje voor bij de pizza en wachten dan vol spanning. Onze pizza's zijn heerlijk maar hebben de unieke vorm van een paasei! Sander heeft een calzone genomen en ik een salami, ham en champignon. De mijne krijg ik uiteraard niet op dus morgen hebben we weer een heerlijke lunch.

Na het etentje keren we terug naar ons tentje. We drinken het bier dat we gekocht hebben en duiken dan ons bedje in.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us