Oom Samie se winkel

No Comments 1149

Een dagje Stellenbosch, Zuid Afrika
We worden wakker zonder kater. Niet dat we ons gisteravond dronken voelde. We besluiten vandaag een dagje in Stellenbosch te blijven, dan kunnen we het dorpje een beetje bekijken. Na het ontbijt gaan we dan ook op stap. We lopen eerst naar de botanische tuin, onderweg komen we stalen kunstwerken tegen.

In de tuin doen we een rondje. Niet een heel indrukwekkend tuintje maar het rondje in het regenwoud is wel leuk, je voelt je midden in de jungle omdat alle bladeren over het pad heen hangen.

Na de tuin gaan we naar het centrum. Omdat dit zowel een toeristische als een studentenstad is zijn veel winkels op zondag open. De man van Stumble Inn vertelde ons dat zelfs de liquorstore bij de Game supermarkt open is (in de supermarkt wordt hier geen bier verkocht). We doen een rondje mall en komen bij de Game. Helaas is de liquorstore gesloten, de overheid heeft besloten dat ze niet meer open mochten zijn op een zondag.

Dan maar bij de Checkers kijken, maar daar is de liquor store dicht en de wijn (die wel in de supermarkt verkocht wordt) is achter een afgesloten poort. Vandaag dan maar geen bier? Als we ons rondje door het centrum vervolgen komen we langs nog meer liquorstores maar allemaal zijn ze dicht.

Ons rondje stad sluiten we af bij Oom Samie se winkel. Die was vanochtend nog dicht maar nu niet meer. Het is de eerste 'general dealer' van Stellenbosch en het winkeltje schijnt weinig veranderd te zijn. We bellen aan en de poort gaat open. We stappen binnen en krijgen beide spontaan last van claustrofobie. We voelen ons een olifant in een porselein kast en durven ons amper door de nauwe hokjes, die allemaal vol staan met spullen, te bewegen.

We werken ons een weg door de kleine ruimtes, voorzichtig lopen, niet abdrubt bewegen en veel kijken, er staat zoveel op een vierkante meter dat je gewoon niet weet waar je moet kijken. Dan komen we bij het wijnhokje. Oom Samie mag blijkbaar wel alcohol op zondag verkopen? We besluiten een fles Liefdeswijn mee te nemen, dat kan vast geen kwaad.

Oom Samie verkoopt alles, gedroogd eten, kruiden, wijn en vooral veel toeristische spullen. Best een grappig winkeltje om te zien maar wel een waar je maar 1 keer in je leven naar binnen wil.

Na Oom Samie keren we terug naar de camping. We computeren wat tot het lunchtijd is. Als lunch hebben we de pizza die we gister over hadden. De camping heeft een oven, pizza erin, en 10 minuten later zitten we te smikkelen. Na de lunch computeren we nog wat verder tot Sander hoort dat er een zwembad is. Niet op de camping maar op nummer 20, het hek bij dat huis heeft dezelfde toegangscode. We lopen erheen en gaan naar binnen, het lijkt een soort overflow huis te zijn van Stumble Inn. In de tuin ligt inderdaad een zwembad. We zetten onze spullen neer, lopen erheen, 1 voet erin en ijskoud! Hoe krijgen die Afrikanen dat toch altijd klaar? Sander en ik zetten door, voetje voor voetje gaan we verder het zwembad in tot we volledig onder zijn. Eenmaal in het water is het best te doen, je moet alleen niet bewegen. Al snel besluiten we dan ook maar op de kant te gaan liggen en weer op te warmen. Een spelletje rummicub erbij en we vermaken ons prima.

Als avondeten hebben we besloten om mijn koffer iets leger te eten. We maken rijst met curry groenten. Daarbij hebben we een kippetje gekocht bij de checkers, een heerlijk gemarrineerd kippetje van een kilo. Op de verpakking staat 4-6 personen maar dat moet met ons tweeen toch wel goedkomen? De curry is uiteindelijk niet echt een succes, het verkeerde merk blik blijkbaar. De kip daarentegen is weldegelijk een succes. Hij heeft een uurtje in de oven gelegen en daarna hebben we ieder een halve kip op ons bord. Hij is gaar, hij smaakt prima, en hij is prima geschikt voor 2 personen.

Na het eten doen we nog wat spelletjes, daarbij maken we onze fles liefdeswijn soldaat. Hoe die fles de liefde bevordert weten we niet. Na een half glas voel je de wijn al naar je hoofd stijgen!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us