Soft luggage

Kaapstad, Zuid Afrika No Comments 1163

Van Stellenbosch, Zuid Afrika naar Kaapstad, Zuid Afrika
Na ons ontbijt lopen we terug naar de Game. Eerst maar even ons lege bierfles inleveren. Bij de Game vertellen ze ons dat ze geen lege flessen innemen, dat is vreemd want dit is een statiegeld fles en we hebben hem hier gekocht. Ze verwijst ons naar een andere drankwinkel, daar krijg je wel je statiegeld terug. Zij hebben gewoon de prijs van het bier verlaagd, je betaalt geen statiegeld. De logica gaat ons weer de pet te boven, je koopt hier dus bier voor iets goedkoper, en dan ga je naar de concurrent om de fles in te leveren, is dat niet een mooi business plan?

Bij de Game kopen we mini speakers, Sander wil graag wat muziek kunnen luisteren, met onze boom box lopen we, via de drankwinkel, terug naar de camping. Ondertussen is onze tent droog en kunnen we dus alles inpakken en vertrekken.

Eerste halte in Kaapstad is Andy, via het Wilddog forum heeft hij aangegeven ons topkofferrek wel te kunnen repareren. Bij zijn workshop aangekomen stappen we in zijn auto met de topkofferplaat en rijden naar zijn huis. Daar last hij voor ons het rek.

Hopelijk dat het deze keer iets langer heel blijft?

Van Andy rijden we door naar de Flying Brick. Eerst maar even voor de deur lunchen en dan gaan we de Motorradical koffers bekijken die Chris voor ons besteld heeft.

Op het eerste oog zien de koffers er zeer solide uit. Wat we echter wel jammer vinden is dat ze de hoeken niet gelast hebben. Ook zien we nog een paar andere kleine puntjes. Helaas blijkt de tweede koffer al stuk in de winkel te zijn aangekomen (of het door de koerier komt of een productiefout is weten we niet). Erg goede reclame is dat natuurlijk niet voor je koffers.

We besluiten ook te kijken naar soft luggage, eerst eens kijken hoe het op de motor uit ziet.

Helaas is de flying brick koffer (bovenop de motor) veel te groot voor onze motor. Overdwars past hij wel maar dan hangt hij niet in het midden over je motor. Toch ook maar eens proefpakken. We pakken alle niet breekbare spullen en proppen het in de zijtassen. Dat past. Misschien is zachte bagage dan toch een oplossing? Dan bedenken we ons dat deze tassen niet waterdicht zijn, je moet de spullen in een waterdichte binnentas stoppen. Als we dat proberen blijken die echter veel kleiner dan de zijtassen. We krijgen de kledingzak er niet eens goed in! De overlanders is voor ons dus niet echt een oplossing.

Na 2 uur praten, passen en meten nemen we weer afscheid van de Flying Brick en rijden naar de Yamaha. Die hebben geen koffers, dan naar de naastgelegen KTM, en daar vinden we Touratech koffers! Helaas alleen een Zega Pro topkoffer, maar het is een begin! We bezoeken nog een derde bike shop maar die heeft helaas geen aluminium koffers.

We hebben geen tijd meer voor Wild at heart dus rijden we door naar Tania en Ard. We worden verwelkomt door Tania en Ard zijn broertje. We rijden de motoren naar binnen en krijgen een biertje. Als Ard thuiskomt krijgt ook hij een biertje toegeschoven. Sander en ik verdiepen ons ondertussen in de pak en regellijst van Tania en Ard, grappig om te zien wat andere mensen plannen om mee te nemen. We zijn vooral benieuwd naar hoeveel ze uiteindelijk op de motor gepakt krijgen.

Om onze aankomst te vieren besluiten we uit eten te gaan.

Een paar goede burgers, pizza en bier later keren we huiswaarts, het was een gezellige avond maar Tania en Ard moeten morgen werken dus het is tijd om te slapen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us