Pinguins

No Comments 1243

Rondje Simon's Town, Chapman's Peak en Signal Hill, Zuid Afrika
Ondanks het feit het niet stralend weer is gaan we toch echt op stap. Als de motoren buiten staat begint het te regenen. Moeten we dan toch regenkleding mee? Maar zoals het Kaapstadse weer betaamd, 3 minuten later is het weer droog.

Eerste halte zijn de pinguins van Simon's Town. De pinguins zijn hier erg bekend blijkbaar want overal staan borden. We parkeren, moeten 200 meter lopen en een kaartje lopen. Daar gaat onze illusie in stilte pinguins kijken, je moet zelfs kaartjes kopen. Maar als je dat gedaan hebt ga je een park binnen en daar staan ze dan hoor!

Hoewel de meeste pinguins nogal lui zijn en gestrand zijn.
Als we een kwartiertje binnen zijn wordt er ook nog een bus gedumpt met toeristen. Dan is het eigenlijk niet echt leuk meer. Je voelt je in een overvolle dierentuin. In de dierentuin zijn 2 paden, de ander ligt een beetje verborgen. Daar zijn dan ook amper mensen. Wij gaan dus terug en nemen het tweede pad. Daar zien we een pinguin in de boom liggen, nooit geweten dat ze in bomen konden klimmen? Ook krijgen we een mooie demonstratie van een pinguin die over het strand loopt en dan gaat zwemmen. Grappige beestjes om ze te zien waggelen! Maar zeg nu zelf, hebben ze geen paradijslijk plekje uitgekozen?

Na Simon's Town rijden we door naar Kaap de Goede hoop. Het park gaan we uiteindelijk toch niet in, de toegangsprijs is het ons niet waard. We besluiten door te rijden en vinden al snel een mooi lunch plekje langs de kust.

Na ons lunchbreak gaan we weer verder, via de kust richting Chapman's Peak drive. Een erg scenic route langs de kust.

We stoppen dan ook meerdere malen om van het uitzicht te genieten. Je schijnt hier ook walvissen te kunnen zien maar helaas zien wij er geen een mega splash maken. We zien wel een mooie walvis op het droge, van steen. Aan het eind van Chaman's Peak stoppen we nog bij een serie rotsen, daar blijken zeehonden op te liggen.

Laatste halte van de dag is Lion's Head en Signal Hill. We rijden eerst Signal Hill op en genieten daar van het uitzicht.

Omdat het bewolkt is kun je vandaag de tafelberg met tafelkleed zien. Daarnaast heb je een mooi uitzicht over kaapstad. Aan de andere zijde ligt Robbe island. Eigenlijk ook een must see in Kaapstad maar of we die ook gaan bekijken?

Lion's Head skippen we uiteindelijk ook maar. De berg beklimmen en dan hetzelfde tafellaken zien, dat is misschien zonde van de energie. Misschien een dag dat de tafelberg wel goed zichtbaar is?

We rijden terug naar huis, parkeren de motoren en gaan te voet verder. Er is geen bier meer dus een liquor store moet bezocht worden. Meteen even langs de supermarkt en dan weer terug. Tania maakt vanavond spaghetti voor ons. Een spaghetti met veel groente. Na een gezonde maaltijd (hoewel een beetje te veel gegeten) gaan Tania en Ard naar een concert terwijl wij ons verdiepen in de mooiste tar en gravel routes in Zuid-Afrika. We passen onze route een beetje aan zodat we ook daar een paar van kunnen meepikken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us