Nog meer spierpijn

Swellendam, Zuid Afrika No Comments 1248

Van Kaapstad, Zuid Afrika naar Swellendam, Zuid Afrika
De spierpijn is vannacht er niet minder op geworden. We komen ons bed uit en slepen ons naar de douche. Na het ontbijt moeten we spullen gaan pakken, dat doen we met zo min mogelijk door onze knieen te zakken en met zo min mogelijk aantal keren het opstapje naar de woonkamer op te moeten. Die terug omlaag is namelijk erg pijnlijk.

Als alles buiten staat moeten we eerst de motoren de tuin uit rijden, de poort is niet breed genoeg voor motor en koffers. Buiten op de oprit hangen we de koffers eraan en dan is het tijd om afscheid te nemen. Tania en Ard super bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid!

We stappen op de motor (pijnlijk!) en rijden weg. Iedere keer dat we moeten stoppen en een voetje aan de vloer moeten zetten schreeuwen we het uit. De spierpijn is vandaag duidelijk erger dan gisteren.

We rijden via Paarl naar Swellendam, de route is ons door vele aanbevolen en volgens Michelin ook een scenic route. Mooi is de omgeving zeker.

De haarspeldbochten waar we eigenlijk op wachtten blijven wel uit. Enkel flauwe bochtjes, voordeel daarvan is dat je tijd genoeg hebt om van de omgeving te genieten.

We picknicken langs de weg en gaan dan weer verder. Rond een uurtje of 14:30 komen we aan in Swellendam. We rijden naar de backpackers. Ik loop naar binnen en de vrouw zegt loop maar mee dan laat ik je de camping zien. Ze loopt snel de tuin in (opstapje, afstapje, opstapje) zo snel kan ik niet met mijn spierpijn! Ze laat ons ook het pad zien hoe we met de motoren op de camping kunnen komen. Dat blijkt alleen nogal smal te zijn, de enige manier om door de palen te komen is de koffers eraf, motor erdoor en dan koffers er weer op.

We zetten de tent op en dan komt de pijnlijkste klus, luchtbedden oppompen. Hierbij moet je op je knieeen zitten. Met veel gesteun en gekreun knielen we op de grond en pompen de bedjes op. Tafelberg? Nooit meer!

Nu moeten we nog boodschappen doen. We besluiten dapper te zijn en lopen de 1,6 km naar het dorp. Heuveltje op en af. De checkers blijkt dicht te zijn, dan maar naar de superspar maar die heeft een trap van 10 treden voor de deur! Ook bij de spar is er geen bier te krijgen, maar hier wordt wel wijn verkocht op zondag. En ze hebben zelfs wijn in een liter pak, veel handiger op de motor dan een fles! We kopen wijn, vlees voor een braai en groenten en lopen weer terug naar de camping. Swellendam ligt midden tussen de bergen en er staan een paar leuke huisjes hier te koop. We bekijken de prijzen en maken vast plannen. In Nederland terug flink geld sparen en dan hier voor iets van 50.000 euro een leuk huisje met een lap grond kopen?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us