Route 62

Oudtshoorn, Zuid Afrika No Comments 1145

Van Swellendam, Zuid Afrika naar Oudtshoorn, Zuid Afrika
Voor het eerst weer eens wakker worden in je tentje. Best lekker. Behalve dat onze spieren nog altijd zeer doen. Er zit een tennisbal in onze kuiten, en een voetbal in onze bovenbenen. Dat loopt echt niet fijn hoor!

We pakken de boel in en vertrekken. Eerst rijden we een mooi slingerpad naar Barrydale. Waarom is dit geen scenic route op de Michelin kaart? Wij vermaken ons hier uitstekend. Bij een uitzichtpunt maken we een praatje met 2 Afrikaanse mannen. Ook zij roemen het uitzicht.

Nadat onze motoren weer volgetankt zijn rijden we weer verder. We passeren Ronnies sex shop. Hier moeten we uiteraard even stoppen. Ronnies sex shop is namelijk legendarisch en heeft erg weinig met sex te maken, het is een bar.

We zijn niet de enige. Een stuk of 10 harlies staan reeds voor de deur. En verder nog wat auto's en 2 vespa's. We nemen iets te drinken en nemen plaats op het terras. Al snel worden we aangesproken door een stel Nederlanders op vakantie. Ze hebben onze motoren zien staan. We maken ook nog een praatje met andere motor (en vespa) reizigers.

Als we onze cola op hebben (het is echt te vroeg voor een biertje) gaan we verder. Nog geen 10 km want dan zien we een mooie picknick plek, tijd om te lunchen!

Als ook onze broodjes op zijn gaan we weer verder, laten we nu toch eindelijk wat kilometers afleggen! Op het asfalt tuffen we aardig door. Ongeveer 30 km voor Oudtshoorn starten we een kleine omweg. Een scenic bergpas route.

Het asfalt is al snel verleden tijd. En zoals overal in Afrika betaamt is de weg prima tot je een bocht krijgt, dan is het opeens nodig om allemaal losse stenen neer te leggen. Toch is het pad niet al te lastig en hebben we nog aardig wat tijd om van het uitzicht te genieten.

Ergens tussen de bergen spot ik opeens ons toekomstige paleisje. Een mooie schuur voor de motoren, een huisje en een gastenverblijfje.

Is het geen plaatje?

We stoppen bij de overburen om een goede foto te maken van het paleisje. Als we weg willen rijden zien we opeens dat de overbuurman een paar struisvogels heeft. En dan spot ik de jongen, en nog meer jongen, en nog meer!

Die kunnen toch niet allemaal van een struisvogel stel zijn? Meteen maken we ons ook een beetje zorgen, we zijn onderweg naar een backpackers plek waar je voor het ontbijt struisvogel ei kan krijgen als het seizoen goed is, we zijn toch niet te laat?

We arriveren in Oudtshoorn en checken in. Al snel vallen de geruststellende woorden, voor het ontbijt kun je struisvogel ei krijgen. Joepie, doe er maar eens voor ons tweeen. Dat gaat niet, de eieren worden al gebroken en in een kom aangeleverd met garde. Geen boor sessie voor Sander dus.

We zetten ons tentje neer, nemen een douche, en gaan dan op stap op zoek naar het beste restaurantje met struisvogel op de kaart. Die vinden we aan het eind van het dorp. Het is malle maandag en alles op de kaart is voor de helft van de prijs. Prima wij hebben reuze honger. We bestellen beide een 300g steak van struisvogel en dan begint het wachten. Vanwege malle maandag is het super druk, uiteindelijk duurt het ruim een uur voordat de struisvogel op het bordje voor ons verschijnt, maar dan is het wel een erg lekker stukje struisvogel! Het lokale bier wat we erbij besteld hebben is iets minder, Zuid-Afrikanen kunnen zich duidelijk beter met wijn maken bezig houden dan met bier brouwen.

Terug op de camping pakken we onze laptop voor wat internetten, een wijntje erbij en onze avond vliegt weer voorbij.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us