klus dag

No Comments 1203

Nog een dagje Port Elizabeth, Zuid Afrika
Het stormt als we wakker worden. Gelukkig staat de tent achter een gebouwtje want erg windvast is hij niet. Als we de weersvoorspelling bekijken zien we niet veel goeds, vandaag gaat het de hele dag regenen. Tot die tijd zitten we met storm.

Na ons ontbijt gaan we eerst langs een botenzaak. We moeten een nieuwe P-klem hebben, bij Sander is er een, met de schuiver op de snelweg, stuk gegaan. Helaas blijken die dingen, net als in Nederland, erg lastig te krijgen. De man belt allerlei zaken af maar niemand heeft ze liggen. We krijgen nog 2 opties mee maar besluiten dan maar eerst op zoek te gaan naar een nieuwe silk-liner voor de slaapzak. Erg veel keus hebben we in Zuid-Afrika niet. De sea to summit silk liner komt in 8 maten maar we vinden er in Zuid-Afrika slechts 1. Er wordt verbazingwekkend genoeg vooral veel thermoliners verkocht, of zullen de andere overal uitverkocht zijn?

Naast silk liners hebben ze ook een ander type liner, op de verpakking staat dat je die ook zonder slaapzak kan gebruiken (deden we met de silk liner ook al), de stof is ook anders. We twijfelen nog even of we die niet zullen nemen omdat die groter is en misschien een iets lekkerdere stof. Maar uiteindelijk kiezen we toch voor de kleinste pakmaat en de lichtste en dus voor de zijde versie.

Ondertussen hebben we ook een smsje van Matthew, we mogen vandaag bij hem komen sleutelen aan de koffers. We krijgen een adres door en dat blijkt nog geen 2 km van het winkelcentrum waar we zijn vandaan te zijn. We parkeren op de oprit van het opgegeven adres en bellen aan. De bel doet het niet. Dan Matthew maar even bellen dat we er zijn. Hij is echter even gereedschap ophalen maar we mogen vast beginnen. Tja prima maar waar moeten we de motoren zetten? Eerst maar even een koekje eten. Terwijl we die staan op te peuzelen roept de buurvrouw, komen jullie voor Matthew? Jullie staan op de verkeerde oprit! Ehh Matthew zei nummer 13, ja dat had 11 moeten zijn. We verlaten oprit nr 13 en verhuizen naar 11. Waarom zei meneer van 13 dan niets toen hij ons op de oprit zag staan? Dat weet mevrouw van 11 ook niet, maar ze zijn vrienden van Matthew en hebben een lege garage en afdak, voor het geval het gaat regenen. Matthew komt ook aanrijden en dan kunnen we beginnen.

Het juiste begin voor een dagje klussen is uiteraard een kop koffie. Die krijgen we meteen aangeboden dus dan rest ons niets anders meer dan beginnen met klussen. Matthew begint met de ophanging van Sander zijn koffer (proberen) af te halen. Sander begint met de versteviging van mijn nieuwe koffer te verwijderen en ik begin met wat kleine klusjes. Iedereen is al snel druk bezig maar al snel verandert dat in vooral veel vloeken. De ene boor na de andere is bot. We krijgen de popnagels er niet uit. Nu hebben we een nieuwe ophanging voor Sander zijn koffer maar we krijgen de oude er met geen mogelijkheid van af. Een haakse slijper wordt erbij gehaald maar ook dat helpt niet. Matthew vertrekt om de 'SW-motech boor' te halen. Volledig nieuw en geleverd door SW-Motech, echter SW motech popnagels stuk boren dat doet hij niet. Na veel boortjes wisselen, en lang aanhouden gaat eindelijk de oude ophanging eraf. Nu gaten in de nieuwe, ook dat is weer een hele uitdaging. Als ook dat gelukt is moeten we eerst wat schroeven halen voor de nieuwe ophanging. Matthew vertrekt en we vragen meteen of hij ook een fatsoenlijke boor mee kan nemen. Wij moeten namelijk nog het een en ander boren.

Met de nieuwe boor gaat het stukken beter. Gat na gat maken we in de nieuwe koffer. De versteviging maken we met wat meer popnagels vast, de waterfles moet weer op de koffer en dan rest er nog 1 klus voor de koffer. Het slot om hem aan het rek vast te maken. Bij deze koffer zit dit slot veel hoger. Uiteindelijk besloten we het slot van de koffer te boren en lager te zetten.

Liever wat extra gaten in de koffer dan in het rek. De koffers zijn na de eerste valpartij toch niet meer waterdicht.

We bewerken de koffer rijkelijk met siliconen om hem waterdicht te krijgen. Matthew heeft zwarte siliconen meegenomen. Voor ons maakt het niet uit, zwart of transparant. Dachten we. Achteraf als mijn handen helemaal zwart zijn ontdekken we, transparant was misschien handiger geweest.

We monteren ook meteen mijn nieuwe knipperlichten, maken Sander zijn handvatverwarming vast, maken de nieuwe plastic kapjes op de topkofferplaat en ontdekken dan dat mijn topkofferplaat voor de derde keer aan het scheuren is. Weer iets om uit te zoeken hoe we dit gaan oplossen.

Het is 17:30 als we eindelijk alles gedaan hebben waarvoor we zelf het gereedschap niet hebben. De sloten vervangen en foam in de koffer plakken kunnen we zelf en komt nog wel. We hebben hoofdpijn, hebben honger en zijn klaar met klussen. Bovendien wordt de lucht steeds grijzer. Tijd om te gaan.

We nemen van iedereen afscheid en rijden snel terug naar de camping. Koffers in de tent dumpen en eerst wat eten. We gaan naar de MacDonalds. Niet onze favoriet maar het is een keer wat anders. We nemen de Beef selection, die komt in een share box en bevat, 2 keer small cheeseburger menu, 2 keer medium big mac menu en 10 chickennuggets. Uiteindelijk zitten we dus met 4 cola, 4 hamburgers, 4 zakjes friet en 10 stukjes kip aan een tafel. Is het een menu voor 4 personen? Geen probleem we krijgen het wel weg.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us