Het regent

Port Elizabeth, Zuid Afrika No Comments 991

Van Port Elizabeth, Zuid Afrika naar Port Elizabeth, Zuid Afrika
Als we wakker worden laten we de luchtbedden leeglopen en besluiten dan eerst te gaan ontbijten. Nog voordat we daarmee klaar zijn begint het te regenen. En het houdt deze keer niet binnen 5 minuten op. Er zit niets anders op, we betalen voor nog een dag en pompen de luchtbedden weer op. Vandaag gaan we nergens heen.

Nu we niet gaan rijden kunnen we op zijn minst onze dag nuttig besteden. Het eerste klusje is de sloten van de zijkoffers vervangen door de nieuwe die Matthew ons gegeven heeft. Terwijl Sander dat doet ga ik onze camelbags eens grondig reinigen. Het water uit de mijne smaakt namelijk best goor de laatste tijd. Misschien moeten we de alg aanslag eens eruit halen. We hebben hiervoor Sterident gekocht. Op internet heb ik gelezen dat dat goed helpt. Uiteindelijk is het nog een redelijke rot klus maar de aanhouder wint. We hebben beide weer een camelback die brand schoon is. Daarna moeten we nog de nieuwe koffer van foam aan de binnenzijde voorzien. Het foam heeft Matthew ons ook al gegeven. Enkel een kwestie van knippen en plakken dus.

Als onze takenlijst leeg is is het lunchtijd. Dan moeten we maar eerst naar de supermarkt want we hebben niet genoeg brood. Uiteraard is het ondertussen weer gaan gieten. We trekken onze jas aan, lenen een paraplu en gaan op stap. Nog voor we bij de supermarkt zijn is onze broek doorweekt. We halen bier, brood en een soepje voor de lunch en keren terug. Op de terugweg trekt de wind aan waardoor we de paraplu niet kunnen gebruken. We komen dan ook als verzopen katten aan bij de backpackers.

We warmen ons soepje op en genieten daar nu dubbel van. Buiten zeikt het onverminderd verder. We wachten tot het iets minder hard regent en sprinten dan, over soppig gras, naar de tent. Laten we maar een douche nemen, we hebben nog niet genoeg water gezien vandaag.

Na een heerlijke lange, warme douche gaan we nog maar wat computeren. Het regent nog altijd dus veel anders is er toch niet te doen. Als het 18 uur is giet het nog altijd, eerst dan maar een zakje chips. Om 19 uur is het droog, tijd om te gaan eten. We keren terug naar La Fiesta, een vaag Marokaans restaurant met Indiaase gerechten. Ik kies een special, rijst met kip en gefrituurde aardappel. Een rare combinatie die wel uitstekend smaakt. Sander gaat voor de lams spareribs en chops, uiteindelijk toch de mindere keus, het vlees is erg vettig.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us