Blub

Lady Grey, Zuid Afrika No Comments 1092

Van Hogsback, Zuid Afrika naar Lady Grey, Zuid Afrika
We worden wakker in het zonnetje. Geen grijze grauwe lucht meer maar strak blauw en een heerlijk zonnetje. Als ik na het ontbijt een praatje maak met de mensen van de backpackers ontdek ik dat het schattige hondje wat gister avond de hele avond bij Sander en mij op schoot lag niet eens van hun is. Vandaag moeten ze hem wegsturen want hij is er nu een dag of 3 en hij maakt ruzie met hun grotere honden. Sander en ik willen het beestje wel meenemen maar ja waar laat je hem?

Alsof het hondje ons aanvoelt komt hij bij ons zitten terwijl we de tent inpakken. Sorry makker, als je meeloopt mag je mee maar je bent te groot om in de tanktas te gaan!

We verlaten de fairy tales en rijden het dorp uit. Zodra we het dorp uit zijn rijden we het gravel op. Na een paar kilometer komen we bij een kruising. Onze route gaat rechtsaf maar wij denken dat links korter is. Bovendien staat er een leuk bord verboden voor caravans en 4x4 only. Wij gaan links af. Helaas is ons net een vrachtwagen voorbij gedenderd ook die weg in dus daar hangen we achter. Dan komt de eerste blub en dan denk ik aan het advies wat de vrouw van de backpackers ons gaf: 'Het heeft de laatste tijd flink geregend, voor je een gravel road doet vraag eerst of er watercrossings in zitten.' Leuk advies maar aan wie vraag je dat? Er is heer geen kip. Het enige wat er is is een prachtig uitzicht en blub.

We wachten een tijdje tot de vrachtwagen uit het zicht is. Na een minuut of 5 gaan we verder. Nog geen kilometer verder en een aardig aantal modderpoelen verder is de vrachtwagen weer in het zicht. Na 2 kilometer stopt de vrachtwagen, hij is op zijn bestemming. Sander heeft ondertussen een aantal keer een slippend achterwiel gehad en we zitten nu op een stuk met grote losse keien, mijn favoriet (not!).

We vragen aan de vrachtwagenchauffeur hoe de weg is. Geen idee zegt de man maar de andere weg is veel beter. Als hij hoort dat we naar Queenstown gaan zegt hij dat we veel beter de andere weg kunnen nemen.

We zitten op 1400 meter hoogte, op een bergpas, het heeft de afgelopen tijd flink geregend en we hebben dus modder en daarnaast flinke keien. Daarnaast twijfel ik er nu aan of de afkorting wel een afkorting is. We keren dus maar om, we laten Garmin herberekenen en inderdaad de andere kant op is korter! Dan maar weer 2 km terug door de blub.

De andere weg is inderdaad veel beter, gravel maar amper blub. Wel een paar stroompjes waar we doorheen moeten maar die zijn maximaal 1 wiellengte breed. In Queenstown aangekomen tanken we en dan gaan we naar de supermarkt. Het is super weer dus we gaan braaien. We struinen de Pick and Pay af op zoek naar het lekkerste stuk vlees. Uiteindelijk nemen we een stuk gemarineerd varken en kippenvleugeltjes, een keer iets anders als worst dus. Nog wat sla, tomaatjes, uitje en broodjes erbij en we zijn klaar voor onze braai. We kopen ook meteen wat bier bij de liquor store en gaan dan weer verder. Ondertussen is het lunchtijd dus een lange rit wordt het niet.

Nog geen 5 km buiten Queenstown vinden we een soort picnicplek. Een gravel parkeerplaats zonder tafel of iets maar wat geeft het, de motoren kunnen er staan en wij hebben honger. Ondertussen is het goed heet geworden dus we ruimen meteen onze jas op.

Na de lunch rijden we verder richting Dordrecht. Onderweg komen we een brand tegen. Duidelijk aangestoken want er staat een bord bij, pas op burning in process. Dat is duidelijk te zien, van verre zag ik al de rookpluimen.

We passeren Dordrecht, een gehucht waar je in no-time weer uit bent. Na Dordrecht zeggen we vaarwel tegen het asfalt en gaan we op gravel verder tot onze eindbestemming. We rijden een scenic route, door de bergen. Onderweg komen we de mini-grand canyon tegen.
Daarna nog een kudde schapen. Voorop, voor de bocht, liep een man met een gevaren driehoek. Ahh iemand met pech dachten we, we komen de hoek om en daar loopt weg breed een kudde schapen. Dat hadden we niet verwacht. We zetten de motoren uit en laten de kudde passeren. We gaan bergaf en Sander en ik besluiten in eco mode verder te gaan. Zonder te starten zoeven we de berg af, omdat we bij remmen gaan we niet harder dan 70 km per uur, hard zat op een gravel weg met in alle bochten losse stenen!

Als we weer bergop gaan moeten we toch maar starten. We rijden verder richting Lady Grey. We komen nog een paar mooie haarspeldbochten met grind tegen, iets waar ik het altijd een paar graden warmer van krijg. Een bocht kom ik ook niet echt lekker door, ik kom in de grote losse stenen terecht maar als de vaart eruit is weet ik me eruit te rijden.

Voor Lady Grey komen we weer op het asfalt. We rijden het laatste stukje naar camping Karnemelkspruit. Bij de afslag staat een hek, we stoppen maken het hek open, rijden erdoor, hek dicht en rijden een kilometer of 2 over een pad. Dan komen we aan bij de camping. Maar er is niemand! We parkeren de motoren en lopen een rondje. We zien niemand. We hebben net besloten dan maar onze tent neer te zetten en te wachten tot er iemand komt als er een auto aan komt rijden. Een man stapt uit met zijn 2 honden en een stel personeelsleden. Bent u van de camping? Nee zegt de man ik ben de buurman en kom enkel zout brengen voor mijn vee aan de overkant van het water. We maken een praatje met de man en hij legt uit waar de receptie is, terug over het pad naar het asfalt dan richting Barkley East rijden en ergens afslaan eerste farm aan je linker hand. Pff daar hebben we nu toch geen zin meer in? We vragen de man of hij denkt dat het OK is dat we hier slapen en dan morgen betalen. Geen probleem zegt de man, ik weet bijna zeker dat hij dat prima vindt.

We zetten dus maar onze tent neer. Terwijl ik die inricht begint Sander met hout zoeken. Als de tent klaar is en er een portie hout verzameld is gaat Sander een vuurtje stoken. Tijd om te braaien! Een uurtje later ligt ons varkenslapje te sudderen boven onze braai, daarna volgen de kippenvleugeltjes. Een prima keuze voor vlees! Als toetje hebben we nog een hele spanspek (meloen), dat is toch een beetje veel van het goede, laten we nu de helft eten en morgen ochtend de andere helft. Van de rest van het hout kunnen we na het eten nog een mooi kampvuurtje stoken. We zijn weer eens de enige op de camping en we vermaken ons prima!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us