Miezer

Underberg, Zuid Afrika No Comments 1286

Van Maclear, Zuid Afrika naar Underberg, Zuid Afrika
Het is grauw en grijs. Uiteindelijk moeten we nog opschieten met inpakken ook want het begint gewoon te regenen. Gelukkig is de bui ook weer snel over, zo een beetje als we klaar zijn met alles inpakken. Vanochtend is eindelijk ook de Engels sprekende collega aangekomen. Als de baas van huis is dan is het personeel ook veel van huis. We maken een praatje met hem en betalen voor het camperen. Daarna is het tijd om te vertrekken.

Erg ver komen we niet, nog geen 10 km verder stoppen we langs de kant van de weg. Tijd om onze regenkleding tevoorschijn te toveren. We hadden daar geen kilometer langer mee moeten wachten want zodra we het asfalt opdraaien belanden we in de miezer.

We rijden over het asfalt naar Mount Fletcher en dan door naar Matatiele, dat blijkt een echte stad te zijn! Supermarkten, zijstraten met asfalt en het ziet er gewoon geciviliseerd uit! Het verrast ons want wij hadden in deze omgeving enkel nog maar kleine dorpjes als Maclear verwacht.

Na Matatiele gaan we weer het gravel op, het is al een tijdje droog maar nog altijd koud, grauw en grijs. We hebben geen zin om onze regenkleding uit te doen. Tijdens onze lunch is het nog altijd zo koud dat we alsnog geen zin hebben iets uit te doen.

Daar zitten we dan, zoals bijna iedere dag, langs de kant van de weg met ons koeltasje en brood.

Omdat het weer niet zo fraai is hebben we ook weinig zin om foto's te maken. De omgeving is prachtig maar zal uiteraard nog veel mooier zijn met een blauwe lucht. Het meeste gravel is ook gewoon prima aangelegd maar uiteraard maken de slechte stukken veel meer indruk.

We zijn al bijna bij Underberg als we opeens rare hert achtige beesten zien.

Bruin met een witte kop. Helaas rennen ze weg als we stoppen om foto's van ze te maken. Dan maar weer door, we rijden nog geen 100 meter, komen voorbij de bocht en komen dan dit dier tegen (niet het paard maar het beest er links van).
Wat is het? We dachten eerst een gnoe, toen een stier, uiteindelijk denken we nu een wildebeest.

We rijden door tot Garmin zegt hier links af naar Underberg, op het bord staat Underberg 21 km. Er staat ook een bord road closed between july and september 2013 en dan 5 meter verder in de berm road closed. Is die weg nu dicht of niet? September is voorbij.... Wij slaan links af. De eerste 5 km is er niets aan de hand. Dan komen er hopen keien in de berm, misschien zijn ze toch nog bezig? Nog geen probleem voor ons wij passen er makkelijk langs af. Daarna komen we bij een modderig stuk met diepe geulen. Nu wordt het toch wel tricky want het is glad hier. We passeren een grader en glibberen verder. Dan opeens is het weer gewoon gravel. Misschien was de weg inderdaad nog dicht, erg fijn was het modder gedeelte niet, maar voor ons was het niet onoverkomelijk.

We rijden Underberg in, tanken en doen boodschappen. Daarna rijden we nog een klein stukje door naar de backpackers die we voor vandaag uitgekozen hebben. Ondertussen is het weer gaan miezeren. Sander en ik besluiten toch maar ons tentje neer te zetten, als die staat gaan we snel de warme woonkamer in om wat te computeren. De tent inrichten komt wel na het eten als alles een beetje droger is.

Als ik eten ga maken gaat Sander de tent inrichten, we zijn bijna tegelijk klaar en dan kunnen we aanvallen aan onze Thaise curry. Op het zakje staat voor 3-4 personen, vaak is dat geen probleem voor ons maar nu moeten we toegeven dat het inderdaad voor meer dan 2 personen is. Daardoor is nu vooral de verhouding rijst, saus helemaal scheef. Uiteindelijk eten we dus maar Thaise curry soep met rijst en groenten.

Na de afwas gaan we naar de tea garden om wat te internetten, tenminste dat is ons plan. Helaas is de tea garden al gesloten. Internet was de reden dat we deze campsite hadden uitgekozen en nu is er dus helemaal geen internet! Een beetje teleurgesteld zijn we wel. Dan maar een biertje en wijntje drinken en dan gaan slapen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us