Muggenland

Oranjeville, Zuid Afrika 0 Comments 1332

Van Winterton, Zuid Afrika naar Oranjeville, Zuid Afrika
Ook nu weer is de lucht strak blauw als we wakker worden. Zal het iedere dag hier zo gaan? 's-Ochtends zon, 's-middags wolken en 's-avonds regen? We gaan er in ieder geval niet op wachten. We pakken onze spullen in, bedanken de mensen en vertrekken.

De weg leidt ons weer door de bergen heen. Soms is het gravel, maar vaker vandaag asfalt.

Het blijkt ook dat we vandaag vooral veel asfalt wegen nemen met potholes. Een weg spant echt de kroon, dit is niet meer een weg met potholes, dit is potholes met soms wat asfalt! In het begin probeer je nog potholes te ontwijken maar op een gegeven moment moet je het opgeven. Dwars erdoorheen is de beste optie. Aan het begin van de weg staat ook een vrouwtje met een stop and go bord. Je ziet een stop voor je en ze zegt doorrijden, dan maar doorrijden. Het vrouwtje aan de andere kant doet exact hetzelfde. Wat blijkt? Twee richtingen tegelijk past nog net. Totale verwarring heeft het wel tot gevolg omdat er meer mensen zoals wij zijn die denken tegenligger? Hoe kom jij hier?

De ergste pothole weg heeft nog een andere nare eigenschap. Ze hebben de weg bezaaid met grind. Daardoor zie je de potholes amper. Een mooie test voor onze schokdempers dus.

Als we onze 'asfalt' weg weer eens verruilen voor gravel komen we nog een mooi bruggetje tegen.

Zoals typisch Afrikaans ligt er een diepe kuil aan de voorkant en aan de achterkant voor de brug. Dat lijkt hier te horen.

Omdat we in de schaduw zitten rijden we door, ondanks dat we honger hebben. Tot we de wolk ver genoeg vooruit zijn. We parkeren de motoren, gaan in de berm zitten en ontdekken dan dat de zon echt brandt! Zal wat zijn hoor, wij rijden express langer door en eindigen dan met verbrande nekjes.

In Reitz doen we boodschappen. Omdat het pas 13:30 is besluiten we door te rijden net voorbij Frankfort om daar een camping te zoeken. Als we bij de camping van Garmin aankomen blijkt die echter niet meer te bestaan. Toch niet weer zo een dag als gisteren he? We selecteren de volgende camping en rijden door. Onderweg komen we door Oranjeville en daar zien we nog een camping. We besluiten hier maar ons tentje neer te zetten, mooi bij een watertje. Als de tent staat nemen we een verfrissende douche en daarna is het tijd voor een dinertje bij zonsondergang.

Op het menu vandaag staat kip met rijst en een of andere a la king saus. De kip komt uit blik. Het blik hebben we ergens in Kaapstad gekocht. De Baviaanskloof, Sani pass en alle andere stuiter wegen hebben hun tol geeist op ons ronde kip blikje. Het is nu een vierkant kip blikje geworden. Toch smaakt de inhoud nog prima dus een klein uurtje later zitten wij, terwijl de zon onder gaat, ons maaltijdje te verorberen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us