Eindelijk DoRegos

Centurion, Zuid Afrika No Comments 1244

Van Oranjeville, Zuid Afrika naar Centurion, Zuid Afrika
Gisteravond hebben we contact opgenomen met Don. Die zijn we bij Bikegear tegen gekomen en hij zei als er iets is, neem contact op. Eindresultaat? Wij gaan vandaag naar hem toe en mogen daar logeren en zijn garage gebruiken om aan de motoren te sleutelen. Ook heeft Don ons verteld dat er een museum is voor motoren onderweg naar hem toe. Die moeten we dus ook even bekijken.

Als we 's-ochtends wakker worden moeten we opschieten met inpakken. Grijze lucht komt eraan en in de verte rommelt het. We zijn snel genoeg en hebben net plaats genomen onder een afdakje met de motoren al volledig bepakt als het begint te regenen. Terwijl wij zitten te ontbijten regent het, maar zodra wij klaar zijn met eten is de regen ook klaar. Prima timing dus!

We rijden eerst naar Deneysville naar het historisch museum. We zijn absoluut niet de enige, de parkeerplaats staat vol met motoren. We lopen naar binnen en doen een rondje museum.

We missen wel de BMW's hier. Alles is Suzuki, Honda, Yamaha en nog een paar vreemde eenden (wie wist dat Citroen een motor heeft gemaakt??). Misschien zijn er geen BMW's omdat die nog altijd rijden? Hoewel volgens de borden sommige van de motoren hier ook nog gebruikt worden voornamelijk voor oldtimer races.

Na ons rondje museum gaan we verder. We zetten koers richting Heidelberg. Dan hoeven we erna niet door Johannesburg en bijkomend voordeel, daar zit een DoRego's en het is family times.

We hebben de keus uit vis of kip. We kiezen voor kip maar zijn bang dat een family menu niet genoeg is. We bestellen er ook maar een griekse salade erbij (ook voor de veggies uiteraard). Als we opgediend krijgen schrikken we toch wel. Een mega bord met friet, een bord met 6 stukken kip, een liter cola, 4 broodjes en een bord met sla. Als ik mijn deel van de frieten op heb heb ik eigenlijk al genoeg maar dan moet je dus nog 3 stukken kip en sla! We hebben de portie ruim onderschat en eindigen dus allebei met buikpijn, 4 broodjes in een zak en nog een halve liter cola.

De route richting Centurion wordt vervolgd. Sander heeft als via punt Benoni ingetikt. Pas als we midden in deze afschuwelijke stad staan zegt hij, ohh stadscentrum gekozen. We zien heel Benoni, and it ain't pretty!

Rond 14:30 komen we aan in Centurion. Don ziet ons aankomen en opent het hek. Kom binnen, zet je spullen hier in deze kamer, kleed je om en laten we beginnen. We maken kennis met zijn vrouw en zoon en zien een volledige motorcollectie. Er staan hier 3 BMW's een Yamaha en een Honda. Een vierde BMW (een 1150) heeft hij een tijdje terug weggedaan. Hij werkt in de chloor business iets met grote zwembaden onderhouden. Maar heeft dus zelf 3 motoren, zijn dochter 1 en zijn zoon 1. Daarnaast tellen we een 4 tal auto's. Alle voertuigen onderhoudt hij zelf en als hij iets niet weet, hij kent ook genoeg mensen om ons te helpen.

We beginnen met de schoonmaak van de motoren.

Als ze weer glimmen wordt de compressie van Sander zijn motor gemeten, 10 om 10, niet heel goed maar ook niet dramatisch slecht. Een plan van aanpak moet bedacht worden voor wat het probleem is. Don stelt voor morgen naar Chris te gaan, iemand met een garage die wel weet hoe Sander zijn motor weer tiptop te krijgen.

Terwijl Sander en ik het internet op gaan, onze site bijwerken, mails versturen e.d. Buigt Don zich over mijn topkofferplaat. Ik krijg een nieuwe plaat omdat de SW-motech plaat nu voor de derde keer gebroken is. Mijn nieuwe plaat komt meteen dichter bij het zadel en de topkoffer verschuift wat meer richting mij, dat in combinatie met dikker staal zou ervoor moeten zorgen dat het breken van de plaat nu eindelijk verleden tijd is.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us