Nieuw topkofferplaat

No Comments 1219

Dag 2 Centurion, Zuid Afrika
Na het ontbijt gaan we verder met mijn motor. Nog een paar kleine dingetjes moeten we doen. Ten eerste de bougies terugzetten. Die hebben een nachtje staan weken in een of andere zuur oplossing en zijn nu weer brandschoon. Als de bougies erin zitten doen we het olie level controleren. Het olielevel stelt ons voor nieuwe dillema's. De peilstok geeft aan dat ik nog maar op de helft tussen min en max zit met olie. En dat terwijl in Somerset West het olielevel nog helemaal goed was. Mijn motor heeft nog nooit olie verbruikt.... Tot nu dus. Er is iets goed mis met mijn motor.

Er zit maar 1 ding op, mijn motor moet ook naar een echte garage en daar moeten ze maar de diagnose stellen wat er mis is. We weten 2 mogelijke oorzaken, versleten klepzittingen, dan ben je goed de Sjaak, of versleten zuigerveren, en dan ben je helemaal de Sjaak. Links om of rechtsom, het motorblok moet uit elkaar.

We gaan eerst even in de negeer modus en gaan wat andere spullen kopen voor de motor en de tent. Bij Honda bestellen we 2 nieuwe pinnen voor in de achterrem, de mijne is namelijk krom en dan hebben we meteen 1 reserve of voor Sander zijn motor. Bij een ijzerzaak kopen we een nieuwe P-klem voor Sander zijn motor, die is met zijn glijpartij op de snelweg stuk gegaan, en 6 nieuwe schroefjes om het luchtfilter mee vast te zetten. Daarnaast kopen we nog wat siliconen voor de tent, de nieuwe ritsen die in de tent zijn genaaid zorgen ervoor dat er water door de stiksels komt. Nu we dan toch bezig zijn stoppen we ook meteen bij 2 print bedrijven om offertes op te vragen voor nieuwe visite kaartjes.

Terug thuis is het alweer lunchtijd. We werken een boterham weg en gaan dan aan de slag met het redesignen van onze visitekaartjes. Telefoonnummer gaat eraf die is toch zo veranderlijk als wat en onze facebook pagina voegen we toe.

Don belt in de tussentijd met Christo, die heeft nog niet naar Sander zijn motor gekeken. Tot zover dus geen update over zijn motor. Als wij klaar zijn met het visitekaartje heeft Don net een telefoontje gekregen dat onze topkofferplaat klaar is. We springen allemaal weer in de auto en gaan op stap.

Het metaalbedrijf blijkt enorm te zijn, dat hier een eenmalige productie zo snel uit is komen rollen vinden wij hoogst opvallend, dat ze het terug kunnen vinden is echter net zo knap want wat een chaos heerst hier! Met onze nieuwe plaat (kost wel 50 Rand, zo'n 4 euro) stappen we weer in de auto. We gaan door want Don moet ook nog wat werk doen. We maken een ritje naar een ander metaalbedrijf waar ze voor Don een bak gemaakt hebben. Met die bak rijden we door naar een krokodillenfarm, daar is Don bezig met het aanleggen van een nieuwe waterpomp. De bak wordt geinstalleerd en dan kunnen we weer door.

De volgende stop is een of ander restaurantje wat bekend staat om zijn russians met chips.

Don en ik nemen de russian met chips en Sander gaat voor een burger met chips. Het eten is inderdaad erg goed! Aangesterkt kunnen we weer verder terug naar huis. De duisternis valt en het begint te regenen. De weg terug naar huis duurt best lang. En met de regen erbij is het niet de mooiste rit, hoewel het onweer soms wel spectaculair is.

Thuis wacht er ons nog een portie hotdogs als avondeten. Als we allemaal nog wat gegeten hebben is het tijd voor een biertje en dan maar slapen gaan.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us