Een nieuwe garage

No Comments 1239

Dag 3 Centurion, Zuid Afrika
Dankzij een misverstandje ruimen Sander en ik wel een keer al onze troep op. Wij dachten vandaag te verhuizen naar een ander Wilddog forum lid maar nu Sander en ik besloten hebben vrijdag naar Botswana te gaan om zijn nicht op te zoeken kunnen we tot vrijdag ochtend bij Don blijven (we moesten vrijdag middag voor een weekje weg omdat zijn schoonzus komt logeren). Opgeruimd is het nu wel, de koffers staan in een van de garages en de spullen die we mee willen nemen zitten in de BMW koffers. Wij gaan namelijk naar Botswana met de BMW 1200GS van Don. Als we willen kunnen we ook 2 motoren meenemen maar Sander en ik vinden 1 wel genoeg, het is toch maar 300 km van hier.

Als we ontdekken dat we dan tot vrijdag hier blijven gaan we ons niet verder kwaad maken op alles in de koffers krijgen (de BMW koffers zijn klein) maar gaan we op stap. We kleden ons om en stappen op de 1200 en gaan naar Johannesburg. Sander moet weer even wennen aan een boxer motor maar al snel zoeven we over de weg.

Bij Feltra aangekomen worden we warm ontvangen door Rainer. Eerst een kop koffie, vervolgens even kletsen over waar we vandaag komen. Hij wil de alpjes zien, helaas moeten we Rainer teleurstellen, beide alpjes zijn stuk we zijn hier op een BMW. Rainer zelf is ook fanatiek motorrijder, hij vertelt van zijn proefreis naar Malawi, Zimbabwe en Zambia dit jaar. Het is een voorbereiding op de grote reis van 3 maanden door Europa. Rainer komt uit Duitsland, vanuit daar willen ze 3 maanden lang door Europa reizen. We moeten ook even mee naar buiten komen, hij laat zijn collectie zien. In de lobby staat een BMW R50 uit 1953.

Voor de deur staat zijn 1200 GSA, die hadden we al gezien, in een scheepscontainer om de hoek staat nog een 1150 GSA en R80 en een Honda cross motor. Daarna moeten we mee de loods in, daar staat nog een 1150 GSA.

Als we terug in het kantoor zijn noteert Rainer wat gegevens en dan gaan we weer op stap. Hij neemt ons mee naar de workshop waar zijn andere R80 staat. Veertig minuten later zijn we bij de workshop, deze wordt gevoerd door Marcus vanuit 2 garages. Twee R80's staan op de werktafels, daarnaast staan er nog een aantal motoren buiten. We leggen Marcus het probleem uit van mijn motor.

Gebasseerd op wat we vertellen denkt Marcus aan 2 dingen, ook hij denkt aan de kleppenzittingen of aan de zuigerringen. Hij zegt dat hij een borescope kan regelen, daarmee kan hij een soort kijkoperatie doen in mijn motor om de juiste diagnose te stellen. Dat vinden we goed klinken, we spreken af naar huis te gaan en de motor te gaan halen.

Terug thuis lunchen we eerst maar even, Don is er toch niet. Als Don terug is laden we mijn motor op de trailer en gaan we weer naar Marcus. Ik geef een demo motor starten, de motor wil weer niet aanslaan maar dat geeft niet, Marcus heeft genoeg gehoord. Hij zegt dat hij hoopt zaterdag tijd te hebben voor de kijkoperatie. Daarop spreken we dan af maandag langs te komen omdat wij dit weekend in Botswana zijn.

Christo heeft ondertussen ook met Don gesproken, Sander zijn motor ziet eruit alsof hij sinds Europa niet meer geserviced is. Afhankelijk van hoe je een service beurt omschrijft heeft hij groot gelijk, ze kennen in westelijk Afrika onze motoren niet, laat staan dat ze weten hoe ze die dingen moeten onderhouden. De carborateur zat vol troep, een van sproeiers was helemaal dicht geslipt. Daarnaast was de kleppenspeling helemaal mis. Hoe mis nu mis is en waarop Christo ze nu heeft afgesteld weten we nog niet. Bij het ophalen van de motor zullen we dat eens vragen.

Zonder motor komen we weer thuis aan, even gezellig bijkletsen met de ouders en dan staat het eten op ons te wachten, vandaag krijgen we kipburgers. Met volle magen doen we nog even bijkletsen met de andere ouders. Iedereen is nu weer helemaal up-to-date. Morgen gaan we nog even wat kleine dingen regelen (we hebben ontdekt dat we onze pot met as vet ergens zijn kwijtgeraakt) en alles inpakken en dan zijn we helemaal klaar voor botswana!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us