Sinterklaas

No Comments 1180

Dag 1 Gabarone, Botswana
We hebben heerlijk geslapen in het gastenhuisje. Maar omdat ik zoals altijd iets aan de vroege kant wakker ben ga ik op de patio zitten en computeren. Er is gisteren veel gebeurd dus het blog verhaal neemt veel tijd in beslag. Als ik dan ook eindelijk klaar ben is de rest ook wakker en opgestaan en ontbijten we met zijn allen.

Na het ontbijt laten we onze foto collectie zien en praten we wat over onze reis, de tijd vliegt al weer voorbij en voor we het weten moeten we de auto instappen om Hans op te halen. Die is bij een vriendje wezen slapen. Met zijn vijfen rijden we daarna naar Sanitas voor de lunch. Mieke is daar ook naar toe gekomen. We mogen kiezen wat we willen voor de lunch, Sander en ik nemen een van de dag specials. Het personeel van Sanitas was gisteren ook verantwoordelijk voor het eten maken en dat smaakte heerlijk, onze lunch is dan ook weer heerlijk klaargemaakt.

Als we onze lunch ophebben is het tijd om door te gaan, nu met zijn 6-en en 2 auto's, rijden we naar Sinterklaas. Die komt naar iemand z'n huis. Het wachten begint tot.....

Bij gebrek aan een paard komt Sinterklaas op de fiets. Zijn mijter heeft hij /zij verstandigerwijs maar afgezet. Botswana heeft een unieke Sinterklaas, het is een vrouw! Maar ook deze Sinterklaas is net zo vergeetachtig als sommige in Nederland. Ze heeft haar staf vergeten, waar is de staf nu? Alle kinderen moeten maar gaan zoeken. Voor de vinder is er een lading snoep. De kinderen vliegen alle kanten op en al een par seconden later is de staf van de Sint gevonden. Hannah is de gelukkige vinder en krijgt een hand vol snoepgoed.

De hele stoet gaat de tuin in, De kinderen nemen plaats op een kleed en de Sint op de zetel. Dan begint het spectakel. Hannah doet met haar vriendinnetje een rijmpje voor de Sint en dan worden alle kinderen een voor een naar de Sint geroepen voor een praatje.

Na ook de benodigde aantal liedjes en spelletjes is het dan eindelijk tijd voor de cadeautjes. Als alle kinderen hun cadeautje hebben is er natuurlijk weinig ook meer voor de goed heiligman. Dan nog maar even dag Sinterklaasje zingen en de Sint en zijn 3 pieten stappen weer op de fiets en step en verlaten de tuin, als afscheid krijgen alle kinderen nog een zak snoepgoed, met chocolade letter. Dag Sinterklaas tot volgend jaar!

De kinderen vermaken zich nog uitstekend, ook hier hebben de mensen weer een zwembad dus Hannah ligt er al snel met 2 vriendinnetjes in. De ouders vermaken zich ook uitstekend, er is pizza, pepernoten, chips, en genoeg drankjes. Rond een uur of 18 beginnen de mensen wel te vertrekken, wij moeten dus ook maar eens gaan. We rijden terug naar Katja haar huis waar we nog even doorgaan met sporten. Bij Sinterklaas waren we bezig met basketbal, Sander gaat met Hans thuis nog wat basketballen terwijl ik met Hannah ga tafelvoetballen. Na 2 rondjes verliezen met tafelvoetbal gaan Hannah en ik samen maar tegen Hans, ook dat gaat niet goed, Hannah besluit de keeper en verdediging van me over te nemen want mijn keeper slaapt de hele tijd, dan opeens wordt onze aanvalslinie waardeloos, sorry Hannah ik ben hier niet zo goed in! Hannah geeft op, dan maar eens kijken of Sander en ik samen kunnen winnen. Ook wij verliezen maar Sander zegt dat het door de kleur komt, wij spelen met blauw en die zijn gewoon slecht. We wisselen van tafelkant en dan eindelijk winnen we! Zie je Hans dat rode elftal is gewoon beter!

Om 20:30 moeten de kinderen naar bed, Hans is doodop omdat hij de nacht ervoor bij zijn vriendjes amper geslapen heeft. Wij computeren nog wat en dan volgen de ouders ook maar naar bed. Ook op ons heeft de Sint indruk gemaakt!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us