Eindelijk rijbewijzen

No Comments 1186

Dag 2 Johannesburg, Zuid-Afrika
We beginnen de dag met het maken van een matrix. Wat zijn onze opties nu allemaal? We komen tot repareren en hier blijven, repareren en in de tussentijd naar Nederland gaan, verschepen naar Nederland en daar verkopen. Voor alles maken we een kosten inschatting en de voor en nadelen. Rond een uur of 10 is onze matrix wel klaar. Een beslissing is er nog niet maar we moeten nu eerst naar Pretoria om ons paspoort op te halen.

We stappen op de motor en gaan opweg. Eerst naar de ambassade voor ons paspoort. We vragen de secetaresse om in de postbus te kijken naar ons rijbewijs. En daar vinden ze gelukkig onze rijbewijzen. We krijgen beide mee zonder ons noodpaspoort in te leveren. We krijgen een adres mee waar we een nieuwe entry stempel kunnen halen voor ons Zuid-Afrikaans visum. Dat gaat soepel, we tikken de locatie in in Garmin en gaan weer opweg. Zes kilometer verderop staan we bij het gebouw waar we onze stempel moeten halen. Denken we dan. Als we eindelijk binnen zijn zegt de vrouw, entry stempel? Nee dan moet je niet hier zijn dan moet je naar... Weer krijgen we een blaadje met een ander adres.

We tikken het volgende adres in en gaan weer 7 kilometer verder. We komen bij een ander gebouw met een mega rij. Ik sluit aan in de rij en als ik aan de beurt ben zegt de vrouw, entry stempel nee dat is niet hier dat is.... en weer een briefje. Ondertussen worden we er een beetje moedeloos van. De volgende locatie is 18 kilometer verderop. We besluiten nog een laatste poging te wagen. We rijden erheen gaan het gebouw binnen en de man zegt dit is car registration, gelukkig is de home affairs op loopafstand. We lopen erheen en weer kom ik in een rij. De vrouw achter de balie die me uiteindelijk helpt is alles behalve vriendelijk. Na een discussie sta ik weer buiten zonder stempel en nu met de wetenschap dat we 17 januari het land uit moeten zijn. Ondertussen is het al na 14 uur en we zijn 64 km van ons huis. We stappen op de motor en rijden terug.

Thuis aangekomen droppen we onze spullen, kleden ons om en lopen naar de supermarkt voor wat bier en brood. Nu we er toch zijn nemen we ook wat spekjes mee en dan lopen we weer terug.

Terug thuis delen we spekjes uit aan de kinderen (Pier en zijn 2 vriendjes) en ook aan Kobus die ondertussen thuis is.

Eindelijk zien we het konijntje wat hij gisteren met zijn nieuwe 3D printer aan het maken was. Het nieuwe project van vandaag is een armband. Gewoon omdat het leuk is. De printer zoeft en het armbandje vormt zich.

Na het eten laten we onze foto's zien en Kobus zijn kleine werkplaats. Naast de 3D printer heeft hij een lasersnijder en een houtsnij machine waarmee hij hele mooie kunstwerken kan maken (gegraveerd hout, modelbouw dinosaurus van hout en hij gaat nu een viool maken). Aparte hobbies hebben sommige mensen toch. Deze hobby, of bijverdienste, staat nog naast het motorrijden, want ook Kobus heeft 2 motoren in de garage staan. Hij oppert ook dat hij een van de alpen van ons wil kopen voor zijn dochter. Morgen moeten we dus maar even uitzoeken of importeren toch een optie is.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us