Doet ie het of doet ie het niet

No Comments 1510

Dag 4 Johannesburg, Zuid-Afrika
We staan vandaag vroeg op. Na het ontbijt verlaten we het huis en rijden we naar Marcus met 1 volledige set koffers. Bij Marcus zetten we mijn motor in elkaar, jerrican terug monteren, topkofferplaat erop, zijkap en valbeugel terug en dan kunnen we gaan. Tenminste als mijn motor zou willen starten. We moeten 2 minuten volhouden dan eindelijk springt de motor aan. Zodra je echter het gas loslaat slaat de motor weer af. Simpelweg te weinig toeren om stationair te draaien.

We verlaten Marcus en moeten nu 36 km rijden naar Feltra. Als de motor warm gedraaid is loopt hij weer stationair. Bovendien kan ik met mijn brakke motor nog altijd harder optrekken dan Sander (die wel alle bagage op zijn motor heeft). We zoeven zonder veel problemen over de snelweg naar Feltra. Behalve dat mijn motor niet zo snel meer is als vroeger merk je weinig van de problemen.

Bij Feltra parkeren we en gaan we eerst wat andere dingen regelen. Nog even snel de compressor van Bikegear kopen. Een kleine pomp met veel kracht. Onze pomp is stuk. We hebben hem niet gekocht toen we er waren omdat we geen extra kilo in onze koffer wilden hebben. Maar nu we toch terug gaan en de BMW's genoeg ruimte hebben onder het zadel kunnen we de pomp daar vastmaken. Rainer helpt ons graag, wij betalen hem en hij betaalt Bikegear. De pomp wordt verstuurd en gaat naar Feltra, dan kan hij mee in de topkoffer in het krat.

Nu de pomp geregeld is beginnen we aan het echte werk. De carnets worden overgedragen, een kopie van onze paspoorten en de motorsleutels van mijn motor.

We parkeren de motoren in de loods, halen alle benzine uit mijn motor (en gooien dat in die van Sander) en dan zijn we klaar.

We hebben geen slechte timing het is 13:45 en om 14:00 begint het kerstfeest van Feltra. Mark en Rainer vragen of we niet willen blijven. Ze hebben meer dan genoeg te eten en te drinken. Nou ja, we hebben toch niets te doen. We schuiven aan bij de koelboxen en nemen een biertje. Aan het spit hangen een stuk rund, varken en lam. Na een speech, nog wat meer drankjes en chips kunnen we eten. Er gaan wat zelfgemaakte cocktails in de rondte (gecondenseerde melk met wodka en kaneel) en de christmas cracker knallen. De sfeer is gezellig en soms wat uitbundig. Na het eten is het cadeautjes tijd. Ze hebben een soort van suprise, ze hebben lootjes getrokken en iedereen heeft iets gekocht voor de persoon op zijn lootje.

Er zijn mensen die verwend worden met bier en chocola maar er is ook een collega die een borrelglaasje met discoverlichting en een penis erin krijgt. Een mollige dame krijgt een sportset en Mark krijgt een monster op een motor.

We moeten dansen en kletsen een beetje met iedereen, de tijd vliegt en ik schrik opeens op, het is 17:35 we moeten rennen want om 18:00 is het etenstijd. We pakken onze spullen zwaaien en verlaten Feltra. Maandag komen we terug om de tweede motor te brengen. We rijden naar huis en komen daar 17:59 aan. Kobus staat achter de braai. Rustig aan je hebt alle tijd. Ik sprint nog even naar de liquor store voor nog wat bier te halen en dan gaan we met zijn allen (zijn oudste zoon is ook langsgekomen) op het terras zitten. Sander en ik verwennen de honden.

We leren nu ook eindelijk de namen kennen, we hebben Sjors (de oude zwarte tekkel), Bella (de bruine tekkel) en Frons een Shar-pei. De tekkels reageren nog best goed op hun namen ook. Frons niet, die doet wat hij wil.

Het feest diner wordt afgesloten met een ijsje met perzikken en amarula. Daarna is het toch echt wel tijd voor nog wat belangrijke dingen. De mail hebben we vandaag nog niet beantwoord en ook onze blog moeten we nodig bijwerken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us