Gift shopping niet makkelijk

0 Comments 1152

Dag 5 Johannesburg, Zuid-Afrika
Het is zaterdag en blijkbaar is iedereen in dit huishouden voor optijd opstaan. We ontbijten met zijn allen, Kobus en zijn vrouw met Afrikaanse pap, de jongens met vlees van de braai van gisteren, Sander sluit zich aan bij Andre en Pierre en neemt ook nog wat braai vlees (maar dan op brood). Ik ben de enige die het houd bij een oud vertrouwd boterhammetje met kaas en daarna met chocopasta.

Na ons ontbijt gaan we, geheel on-Afrikaans, lopen naar het winkelcentrum. Lopen dat doen Afrikanen niet. Voor iedere poep en een scheet pakt de (blanke) Afrikaan de auto of de motor. In het centrum gaan we eerst langs het flight centrum, een dubbel checken hoe het nu zit met die regels van Kenia airways. We hebben geluk, onze helm mogen we los meenemen, dan ieder 1 koffer inchecken (hoe vaak zullen ze al motorkoffers aangenomen hebben??) en dan ieder nog 1 stuk handbagage. Dat gaat helemaal goed komen. We gaan toch nog maar even shoppen voor een sport tas zodat we iets meer handbagage mee kunnen nemen. Kunnen we ook gelijk gift-shoppen.

We lopen het hele centrum af maar gift shoppen valt niet mee. Wat geef je 2 schattige neefjes die al veel hebben en als jij ruimte gebrek hebt. Dit?

We zien ook nog de loop-motor. Sander en ik vinden die prachtig maar ja beide neefjes hebben al een loopauto van ons gekregen dus eigenlijk hebben ze zoiets al. Knuffels zijn schattig maar ook die hebben ze. We willen iets orgineels, iets Afrikaans, iets wat niet in dit centrum te krijgen is.

We verlaten het centrum dan ook enkel met een nieuwe sporttas. We lopen terug naar huis en gaan lunchen. Na de lunch besluiten we even te relaxen. We gaan buiten zitten om rummicub te spelen. Best een lastige bezigheid met 3 honden. Frons loopt dwars door ons spel heen, Bella probeert stenen op te eten en allemaal willen ze aandacht. Na 3 rondjes houden we het voor gezien. Het spel is nog compleet en dat willen we graag zo houden.

Het is tijd voor nog een wandelingetje. Deze keer richting de liquor store. We halen genoeg bier om het weekend door te komen en keren huiswaarts. Dan nog maar wat computeren, er moeten nog wat mailtjes getikt worden, de transalp moet te koop worden aangeboden en misschien moeten we ook weer tijdelijk woonruimte zoeken in Nederland.

De middag kruipt traag voorbij, hij gaat traag omdat we in het vooruitzicht Indiaase curry hebben voor avond eten. Sinds 1 uur is Elize ermee bezig en het ruikt heerlijk. Eindelijk is het 18 uur en kunnen we het eindresultaat proeven. Hij smaakt net zo als hij ruikt en we eten dan ook met smaak. Wat een zwaar leven hebben we toch, morgen gaan we weer braaien is ons verteld.

Na het eten kijken we nog wat foto's van Kobus. Behalve dat ze 5 jaar in Nederland gewoond hebben is Kobus ook 14 maanden op een eilandje geweest tussen Zuid-Afrika en Antartica. We krijgen prachtige foto's te zien van Albatrossen, ontelbaar verschillende soorten pinguins, zeehonden, orka's enz. Wat een ervaring moet dat geweest zijn!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us