Garmin en de doorgaande route

Zaostrog, Kroatie No Comments 1479

Van Tribanj, Kroatie naar Zaostrog, Kroatie
Na een nachtje met nog een klein beetje regen is het vandaag een stuk beter weer. We ruimen onze tent op en vertrekken voor nog een dagje Kroatie. Eerst maar even tanken en dan kunnen we op pad. Onze route hebben we gemaakt met behulp van Basecamp en de kaart. Een beetje een rechts lijn gemaakt tussen ons begin en eind punt. We rijden rustig over mooie kronkel wegen en dan opeens zegt Garmin hier rechts. Wij slaan af en gaan het smalle asfalt pad op. Dan opeens houdt het asfalt op en wordt het een karrespoor. We zoomen uit op Garmin en zien dat we over 300 meter weer op een hoofdweg komen. Garmin beschouwt dit als de doorgaande weg. Een karrespoor van 300 meter kunnen we wel aan. We rijden door. Dan komen we bij een spoorweg overgang, uiteraard is een karrespoor spoorweg overgang niet bewaakt. We kijken links en rechts en steken het spoor over.

Al snel komen we weer op de hoofdweg. Dit was leuk! Maar sorry Garmin, doorgaande weg, dat is dit echt niet.

Bij het volgende dorp doet Garmin hetzelfde. Weer een smalle asfalt weg, en weer houdt het asfalt op. Deze keer geen spoorweg overgang maar modderpoelen. Sander glibbert bij eentje nogal omdat hij van karrespoor wil wijzigen midden in de plas. Ook bij dit karrespoor duurt het niet lang voor we weer op de hoofdweg komen. Garmin stuurt ons ook nog een derde keer een smal asfalt pad op, maar de derde keer blijft het asfalt tot we weer op de hoofdweg komen (stiekem echt wel een stuk minder leuk).

Onze route leidt door het National Park Krka. Onderweg ernaar toe hebben we al mooie uitzichten.

Wat het National Park nu precies inhoud weten we niet, maar ze hebben leuke bruggetjes gemaakt en je kunt er wandelen.
Je kunt er dus ook gewoon doorheen rijden en die optie hebben wij gekozen. Gisteren hebben we al genoeg gewandeld.

Net voorbij Split gaan we terug de kust route op. We slingeren weer langs leuke baaitjes.

Wel merken we hier dat er veel meer grote baaien zijn. Volledige steden (van hotels) liggen hier langs de kust. Het is gedaan met de pitoreske 6 huizen (waarvan 5 vervallen) in een baai tegen de helling op gebouwd.

Net voor we op onze bestemming aankomen krijgen we nog een laatste verrassing. Weg werkzaamheden. En hier hebben ze toch ook wel een aparte aanpak. Er ligt een stuk nieuw weg, dan een meter of 3 niet dan weer nieuw weg. Die 3 meter zijn de eerste keer hard. De tweede keer veel losse stenen. De 3de keer een volledige grindbak en keer 4,5 en 6 zijn weer hard. Geen pijl op te trekken dus. Daarna komen we bij het stuk waar ze dan echt bezig zijn, hier is het gewoon een 100 meter grindbak waar je doorheen mag rijden. Een spannende afsluiter van de dag.

Onze camping blijkt helaas gesloten (ondanks dat in de campinggids staat dat hij open is), meneer zegt dat dat is vanwege de weg werkzaamheden voor zijn deur die net 2 dagen geleden afgerond zijn. Hij verwijst ons naar zijn buren die wel open zijn. We zetten ons tentje dan ook maar op bij de buren, met uitzicht op de zee zitten wij in ons tentje.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us