De eindeloze weg

Krk, Kroatie No Comments 1183

Van Lozovac, Kroatie naar Krk, Kroatie
We zitten hier vlakbij nationaal park Krka, dus wij zeggen meteen 's-ochtends we gaan van Krka naar Krk! Eerst pakken we onze tent in en nemen we afscheid van onze 3 maanden oude pluizige buurpup.

Het beestje zit ons de hele tijd aan te staren terwijl we inpakken. Totdat we de motoren starten, hij vlucht voor dat geluid.

De weg gaat eerst een stukje door het binnenland en dan de rest van de route langs de kust. We komen op wegen waar we op de heenweg ook al geweest zijn. Soms is er dus opeens herkenning. Nu kunnen we eindelijk een foto maken van die leuke dorpjes die tegen de wand in een baai gebouwd zijn.

De rest van de weg is eigenlijk redelijk saai. Vooral na de lunch, er lijkt geen eind aan te komen. Als dan ook nog eens de bewolking zijn intrede doet heeft Sander er genoeg van. Hij stopt ergens en we nemen een pauze.

Daarna gaan we toch nog maar door, we hebben een camping uitgezocht die ik al een tijdje geleden zag maar waar we op de heenweg helaas niet in de buurt kwamen. De camping ligt op een schiereiland. We zien de eind bestemming al liggen maar moeten nog een heel eind omrijden om er te kunnen komen. Als we dan eindelijk om 17 uur aankomen krijgen we niet het warme ontvangst waar de gids het over had. Mevrouw spreekt een beetje Duits en geen Engels. Ze legt een beetje gebrekkig uit waar we kunnen staan en Sander en ik rijden het terrein op. We kiezen een plek in de buurt van 2 caravans met voortent. Beide zien eruit alsof het jaarplaatsen zijn en er niemand is. We zetten de tent neer en Sander gaat douchen. Al snel is hij terug, geen warm water, nu het andere toilet gebouw proberen. Lange tijd later is hij terug, niet veel vrolijker want de douche was op zijn warmst lauw. Ik skip de douche dus maar even.

We lopen het dorp in op zoek naar eten, het is een super toeristisch dorp maar omdat het toeristen seizoen nog niet begonnen is is er zeer veel dicht. Na een rondje berg op en berg af door het dorp besluiten we bij de camping te eten. De man in het restaurant is wel aardig en spreekt uitstekend Engels. We besluiten een wijntje bij het eten te nemen, misschien niet een heel handig combinatie met het bier dat we in het dorp al gekocht hebben (en we hebben al geproefd het is best smerig bier) maar ze maken hier de wijn zelf en die willen we graag proeven. De wijn smaakt uitstekend en het eten ook. Wel een beetje veel, we moeten aardig ons best doen om de schotel op te krijgen.

Na het eten zijn we gaar, het rijden, het wandelen, het eten en de wijn, we besluiten het bier te laten voor wat het is en te gaan slapen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us