4 landen op 1 dag

Lienz, Oostenrijk No Comments 1164

Van Krk, Kroatie naar Lienz, Oostenrijk
Het is een bewolkte dag vandaag. Tijd om onze binnenbroeken maar weer tevoorschijn te halen. Als de tent is opgeruimd ga ik de camping afrekenen. Ook nu is mevrouw weer alles behalve vriendelijk. En dat terwijl de gids het toch had over de opvallende vriendelijkheid hier! Er komt amper een goedenmorgen uit mevrouw, het is meteen kaart inleveren en betalen. Dat doen we dan ook maar en daarna zetten we koers richting het vaste land.

We maken in Kroatie nog even onze laatste Kuna's op en dan gaan we naar Slovenie. Tegen 12 uur komen we daar aan dus we lunchen in Slovenie. Omdat het nog altijd niet echt warm is besluiten we , om voor het eerst deze reis, een soepje te maken bij de lunch.

We rijden weer door en dan bedenk ik me opeens, is het handig in Slovenie te tanken? Is de benzine er goedkoper dan in Italie? We zitten het ons nog af te vragen als we bij de grens komen. Never mind dus, nu is het te laat. Als we de grens over zijn zien we meteen dat we beter in Slovenie hadden kunnen tanken. Daar staat de benzine 1,35 en in Italie ergens tussen de 1,67 en 1,70! Dan maar eens kijken hoever we nu op een tank kunnen komen, zal ik Oostenrijk halen? Sander haalt het zeker met zijn 35 liter tank.

In Italie begint het te spetteren, hopelijk zet de regen niet door want daar hebben we eigenlijk niet heel veel zin in. Het is al jammer genoeg dat het zo grauw is. We passeren een aantal riviertjes en die hebben akelig blauw water. De rivierbedding is grotendeels droog met witten keien, het contrast vinden we erg mooi!

We rijden weer verder en komen dan in het berg achtige deel van Italie wat grenst met Oostenrijk. Net voor we de bergen in gaan moet ik de eerste reserve open draaien. Daarna kunnen we via haarspeldbochten gaan klimmen.

We klimmen en klimmen en het wordt kouder en kouder. De handvat verwarming gaat aan (ook voor het eerst deze reis). En dan zijn we eindelijk in Oostenrijk! Joehoe op de eerste reserve gehaald maar niet te lang stil blijven staan en genieten het is ijkoud! Snel de berg weer af.

We tanken bij het eerste de beste tankstation, daar gaat er bijna 23 liter in mijn tank. Aardig leeg was ik dus maar met bijna 400 km op de teller is dat geen slechte score.

In Oostenrijk wordt voor het eerst vandaag de lucht blauw. Dat maakt alles een stuk aangenamer.

We rijden richting de uitgekozen camping. 26 km voor het eind staat dat de pas waar de camping net voor ligt gesloten is. Dat kan niet veel goeds betekenen. We rijden door en de lucht wordt weer grauw. We klimmen van 700 meter naar 800, naar 900 uiteindelijk naar 1200. Het is weer koud, we zien sneeuw in de tuinen liggen en het miezert. Snel omkeren en wegwezen hier, veel te koud om te kamperen! We rijden terug en belanden uiteindelijk in Lienz, dat ligt in het dal, we zijn omringd door bergen met ski-pistes. De meeste (zo niet alle) zijn wel al gesloten. We zetten ons tentje weer neer en gaan in het washok zitten. Daar is het heerlijk warm. We koken ons eten dan ook maar in het washok. Terwijl we zitten te eten komt er iemand binnen, wisten jullie dat een paar deuren verder op er ook een soort lounge is? Met tafels en stoelen enzo? Ehh nee dat wisten we dus niet, na het eten verkassen we dan ook maar naar de lounge.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us