Dagje lobby-en

No Comments 1204

Een dagje Golbasi, Turkije
We slapen vandaag heerlijk uit, we hoeven ten slotte nergens heen. Na ons ontbijt maken we nog even een praatje met onze Oostenrijkse buren. Zij vertrekken vandaag en daarna hebben we dus de camping helemaal voor ons zelf.

We duiken weer de lobby in en gaan nog even de route van Turkije verder uitwerken met de campings die de Oostenrijkers ons gisteren gaven. Daarna verdiepen we ons in het volgende land, Georgie. We lezen de lonely planet, bepalen wat eventueel wel leuk is om te kijken en maken een route die langs de meeste punten komt maar uit de buurt van de grens van Rusland blijft. Als we daarmee klaar zijn is het alweer lunch tijd.

We gaan terug naar de tent om te lunchen als het brood op is terug naar de lobby. Om de een of andere wazige reden werkt de slide show op onze blog niet meer. We snappen niet waarom, we bekijken opnieuw de orginele code, onze code en proberen van alles maar het werkt niet. Dan maar ons logo er vast in zetten. Na dit gepriegel is het tijd om naar de ambassade te gaan. We keren terug naar de tent, kleden ons om en dan... kijk pap een helicopter!

We kijken hem na en vragen ons af, waar gaat hij heen? We zijn onderweg langs diverse musea gereden met oorlogs vliegtuigen, tanks en helicopters. Zal dit een oude van het museum zijn? Als de helicopter uit het zicht is verdwenen proberen we onze tent dicht te ritsen. Ik schrijf maar proberen want oh jongens wat hebben we een pech met deze tent. De rits gaat niet meer dicht en ontspoort steeds! Na veel open en dicht doen, de tent op alle mogelijke posities verschuiven, het tent stof bij elkaar houden en veel doorzetten krijgen we uiteindelijk de rits goed dicht. Interne notitie maken, de deur aan de andere zijde gebruiken en niet meer deze. We stappen op de motor en rijden naar Ankara.

Als we de wijk inrijden waar de ambassade ligt zie ik iets wat me gisteren niet opgevallen was. Naast de weg ligt een openbare fitness ruimte!

Er ligt een 3-baans sintelbaan en er zit dus ook een parkje met allerlei fitness toestellen! Ankara wil graag dat zijn bewoners gezond bezig zijn!

Bij de ambassade ziet de security ons aankomen, 1 minuut zegt hij. Na die minuut verlaat hij het gebouwtje en dan begint het wachten. Vijf minuten later ga ik maar even met Sander een praatje maken die aan de andere kant van het hek bij de motoren staat te wachten. De 5 minuten worden er 10, 15 en geen idee hoe lang ik er sta. Uiteindelijk komt de security terug met 2 paspoorten, we mogen 30 dagen in Mongolie verblijven en moeten uiterlijk 28 juli 2014 het land in. Dat is nu een visum wat we graag hebben, lekker flexibel! Ik probeer nog de 10 lirasi terug te krijgen maar de man haalt zijn schouders op en glimlacht. Ach wat maakt het ook uit, de bank had het ook over een commissie om geld over te boeken dus daar had ik die waarschijnlijk ook moeten betalen. Ik bedank de man en verlaat de ambassade.

We rijden terug naar het hotel omdat het nog te vroeg is om te eten. Eerst nog even langs het tankstation om de motoren vol te gooien en de banden spanning te controleren en dan gaan we weer terug naar de lobby met de laptop. Daar zien we dat we reactie van Vaude hebben. Een nieuwe tent sturen is lastig vanwege strenge import eisen van Turkije. Maar eventueel kunnen we wel ons geld terug krijgen en dan hier zelf een nieuwe tent kopen. We gaan meteen aan het googlen. Waar kun je in Ankara een goede tent kopen? We komen uit bij de Karma Grup. De importeur voor Vaude en MSR in Turkije. De receptionist van het hotel is zo vriendelijk hun voor me te bellen. Ik krijg de medewerkster aan de lijn en zij spreekt perfect Engels. Morgen gaan we erheen en mogen we kijken wat ze allemaal hebben.

We besluiten ook meteen nog deze avond naar Decathlon te gaan, daar hebben ze ook tenten. We stoppen eerst bij de Burger King voor een snelle ongezonde hap en rijden dan weer Ankara in. De Decathlon is een mega zaak, helaas is het aanbod tenten beperkt, ze hebben vooral tenten die ingepakt een ronde schijf is, niet heel handig op de motor.

Terug op de camping gaan we op het bankje zitten met ons biertje en bekijken de lichtjes aan de andere kant van het meer.

Omdat het nu rap afkoelt houden we dat enkel vol tot het biertje op is, dan is het snel het tentje in. Morgen moeten we wel alles inpakken. Als Karma Grup niets heeft gaan we misschien door en het hotel heeft ook gevraagd dat als we blijven of we onze tent kunnen verplaatsen in verband met een camper club die morgen komt.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us