Tenten, tenten en nog meer tenten

Golbasi, Turkije No Comments 1484

Van Golbasi, Turkije naar Golbasi, Turkije
Het is 's-ochtends inpakken en weg wezen. We rijden naar de Karma Grup. Omdat we die niet kunnen vinden ga ik het vragen bij een verzekeringsbureau. De man belt Karma Grup en probeert ons uit te leggen waar het is. Maar omdat ons Turks nihil is en zijn Engels maar een paar woorden beter zegt hij uiteindelijk wacht. Hij loopt de zaak in en komt terug met de auto sleutels. Hij brengt ons. Terwijl wij onze helm opzetten komt er een vrouw aanlopen, you are looking for Karma Grup? Fatma, die ik gister gesproken heeft, heeft het telefoontje gehoord dat 2 toeristen het niet kunnen vinden en komt ons lopend ophalen, we waren maar 2 gebouwen te ver maar dat minimale bordje met de naam erop hebben we gewoon niet gezien. We bedanken de man van de verzekerings maatschappij en lopen met Fatma mee.

In de zaak moeten we eerst thee drinken. We krijgen te horen dat ze geen winkel zijn maar de importeur van onder andere Vaude en MSR. Ze luistert naar ons verhaal en zegt een paar keer gepikkeerd, maar Vaude heeft ons helemaal niet benaderd! Tja dat weten we enkel Vaude Nederland en Duitsland zijn er op dit moment bij betrokken. We vragen of ze de Mark XT 4P hebben maar dat is helaas niet zo. Ze haalt de catologussen te voorschijn en gedrieen brainstormen we voor een gschikte oplossing voor ons. Fatma is echt reuze vriendelijk en denkt op alle fronten mee. Uiteindelijk pakt ze een MSR Hubba Hubba HP erbij, dit kan iets zijn voor bij onze MSR. Omdat onze MSR te klein is om in te slapen en in te zitten zou 2 tenten een oplossing kunnen zijn. We zetten de Hubba Hubba op en bekijken de tent.

Op zich een prima tentje voor ons doel, alleen 450 euro uitgeven voor een tent waarin je dan enkel gaat zitten en dan nog een andere tent uit Nederland laten komen om in te slapen? Dat is toch niet ideaal en wel veel geld (en dan hebben we al de 20% korting die ze ons wil geven meegerekend). Ze geeft ons nog 2 adressen van outdoor zaken in de stad, daar hebben ze ook andere merken, we kunnen ook daar eens kijken.

We bedanken Fatma hartelijk, we krijgen haar email en telefoonnummer mee, als er iets is, geeft niet wat, moeten we contact opnemen. We verlaten Karma Grup en gaan naar de 2 outdoor zaken die ze heeft doorgegeven. Daar hebben ze inderdaad andere merken maar er zit niet een tent bij waarvan we echt wild worden. Het is trouwens best lastig hier een tent te shoppen want ze hebben niets uitgestald staan. Ze zijn bereid alles voor je op te zetten maar tja dat is natuurlijk nogal een klus. Onder de lunch overleggen we wat we nu toch moeten.

Weer een tent kopen terwijl onze oude Vaude en MSR nog in Nederland liggen is misschien ook wel een beetje zot. Maar ja de oude Vaude lekt sinds we de ritsen hebben laten vervangen, en de MSR is een geniale tent om in te slapen maar heeft geen leefruimte. Nu hebben we ook een tarp voor bij de MSR maar erg bedreven zijn we niet in een tarp opzetten.

Nog steeds onbeslist lopen we terug. Dan komen we langs deze super verzorgde en vrolijke fruit winkel, krijg je niet spontaan zin in een lekkere ananas of sinasappel?

We rijden terug naar ons vertrekpunt van vandaag, onze hotel / camping. De camper club is er nog niet maar ze vragen ons om alsjeblieft in de hoek te gaan staan. Ik vraag of we dan, bij gebrek aan gras daar, in de speeltuin kunnen gaan staan. Of course is het antwoord. We rijden naar achter en besluiten toch maar in het hoekje te gaan staan. Dan komt de man van het hotel aanlopen en zegt nee, je moet in de speeltuin. En de motoren ook. Ehh ja meneer maar dat hekje is wel erg smal vind u niet? Ik probeer te meten en besluit dat het een kantje boord geval word. Toch maar eens proberen. Ik stap op mijn motor want die is het smalste en rijd naar het hek. Met vereende krachten pas ik net door de poort. Je kunt het dus vergeten dat Sander er doorheen gaat met zijn koffers. De man zegt OK parkeer die motor dan maar tegen het hek. Maar als we later nog eens zitten te kijken denken we dat is niet handig, de tent hier en motor daar. We halen een koffer van de motor (wat echt een rot klus is met de Touratech koffers) en rijden de motor door het hek. Daar zetten we op een mooi stukje gras onze tent neer. Als die staat is het tijd om te douchen. Dan blijkt de camper club te zijn aangekomen. De mensen van het hotel hebben niet overdreven. De campers staan met 50 cm tussenruimte, het zijn er minstens 15 en het hele terrein staat barstens vol. Wij staan nu eigenlijk heerlijk in ons uppie op een mooi stuk gras.

We duiken maar weer eens de lobby in en sturen Vaude Nederland een update. Ook mailen we meteen even naar Fatma om haar nog eens hartelijk te bedanken voor alle moeite die ze genomen heeft voor ons. We hoorden bij het hotel dat ze vanochtend het hotel al had gebeld om te vragen waar we waren, maar dat was toen wij net onderweg waren naar hun toe.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us