Motoronderhoud

No Comments 1173

Een dagje Akcaabat, Turkije
Onze kleren zijn helaas niet helemaal droog geworden vannacht. We zetten de airco dus weer even flink heet en gaan ontbijten. In het hotel hebben ze thee gezet die de kleur heeft van koffie. Super sterk is dat spul!

Bij het uitchecken vragen we ook meteen of de man van de receptie de DHL wil bellen voor ons. Dat doet hij, als hij ophangt zegt hij dat het pakket er nog niet is. Dat snappen we, dat hebben we op internet ook al gezien. We willen weten of ze het aan gaan nemen. De DHL zegt dat we niet bij hun moeten zijn maar bij de PTT. We blijken het maar niet te kunnen uitleggen dat ons pakket geadresseerd is aan de DHL, de PTT bezorgt het dan wel, het komt toch echt aan bij de DHL! Het engels van de man is duidelijk niet toereikend.

Onze volgende vraag is of ze een motorgarage weten. Tja zegt de man, ik rijd zelf geen motor maar je kunt hem gewoon zetten bij een auto parkeergarage. Ahhhh we bedoelen niet een parkeergarage maar een garage voor onderhoud!! We bedanken de man en verlaten het hotel.

Op internet hebben we een Yamaha gezien, daar gaan we dan maar heen. We zijn nog geen 100 meter van het hotel verwijderd als Sander motoren ziet staan en logo's van Honda, Yamaha, KTM, BMW enz. We keren om en rijden terug. Sander gaat vragen terwijl ik bij de motoren wacht. Met behulp van google translate komt hij te weten dat dit een garage is en dat ze tijd hebben. Binnen staan zelfs een paar oude BMW's. We rijden de akelig stijle oprit op van de garage, terwijl we daarop draaien zie ik naast de garage op de straat een Nederlandse Mercedes staan. Het toeval is ons gunstig gezind. Er is iemand op bezoek bij de garage die 38 jaar in Nederland gewoond heeft. De man begint meteen voor ons te vertalen. We mogen er werken en zelf sleutelen.

We beginnen met Sander zijn motor, we halen het cardan as uit de motor en vetten die in. Bij de garage hebben ze een goede kleine vetpomp. Meneer vragen we, waar koop je zoiets? Blijkt dat het een familie erfstuk is, zijn vader heeft het in 1982 uit Duitsland meegenomen. Jammer maar helaas voor ons dus.

Als Sander zijn cardan gedaan is doen we nog even kleppenstellen en dan is het de beurt aan mijn motor. Als we ook bij die het cardan gedaan hebben vindt de man van de garage dat we eten verdiend hebben. We bestellen allemaal kebab, ondertussen is Mehmet weer teruggekeerd naar de garage om voor ons verder te vertalen, nu op zijn BMW R100RT. Met zijn 4en genieten we van een kebab maaltijd. Daarna is het weer snel verder met werken.
Ook bij de mijne moeten we kleppenstellen en ook de versnellingsbakolie doen we vervangen (omdat deze zwart is).

Als we eindelijk klaar zijn is het alweer 18 uur, Mehmet nodigt ons uit in zijn huis, ruimte zat zegt hij. Wij volgen hem op de motor en gedrieen rijden we de heuvel op.

We gaan hoger en hoger, en daar, tegen de helling aan staat een huis van 4 verdiepingen. Zij wonen op de 3de maar het hele huis is van hun. Wij mogen op de 4de logeren. We zetten de motoren in de garage en gaan thee drinken met Mehmet.
Zijn vrouw en dochter (een dochter is nu ook in Turkije, de overige kinderen zijn nog in Nederland) zijn helaas niet thuis. Na het thee drinken is het tijd om nog een broodje te eten. Daarna nog even samen foto's kijken en dan is het al 23:30. Tijd om naar bed te gaan dus.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us