Pakket jacht

No Comments 1253

Nog een dagje Akcaabat, Turkije
We zijn nog maar net wakker als Mehmet binnen komt, even later gevolgd door zijn vrouw, dochter en een vriendin van de dochter die ook in Nederland geboren en opgegroeid is. Omdat de dochter en vriendin dus altijd in Nederland naar school zijn gegaan en ook in Nederland gewerkt hebben spreken ze vloeiend, accentloos, Nederlands. Ze vinden het heerlijk om ook weer eens Nederlands met iemand anders te kunnen spreken. We kletsen gezellig even en dan worden we door Mehmet uitgenodigd voor een ontbijt buiten de deur. Snel pakken we dus onze jas en gaan naar beneden.

De dochter is de enige van de kinderen die geen motor rijd, nu vindt ze dat even jammer want ze kan dus niet mee met ons ontbijten. Wij gaan namelijk met de motor, we rijden Akcaabat in en in het centrum strijken we neer bij een bakker. Het ontbijt buffet bevat vooral 'avond eet' dingen. Salades, frieten, kipnuggets. We scheppen ons bord vol en genieten van dit heerlijke ontbijt.
Nu kunnen we er wel een hele dag tegen aan.

Daarna rijden we naar de DHL, even kijken waar ze zitten en alvast ons gezicht laten zien. De DHL man zegt dat het pakket er nog niet is en dat we voor meer informatie beter naar de PTT kunnen gaan. Dus, nadat Mehmet zijn nummer heeft achtergelaten en de man van de DHL beloofd Mehmet te bellen als het pakket er is, gaan wij naar de PTT. Daar komen ze uiteindelijk met een uitdraai van wat er ook op internet staat en de verwarrende informatie dat het pakket bij de douane ligt maar dat het ons zeker niets gaat kosten. De eerste info op de site zegt hij, is enkel voor het bedrijf in het buitenland, alleen de laatste 4 regels zijn voor in Turkije. Wij betwijfelen dit sterk maar goed we kunnen niets anders doen dan afwachten.

Met zijn drieen rijden we terug naar Mehmet zijn huis daar besluiten we dan nog maar wat verder te gaan met de motoren. Mijn Koso is al sinds.... waarschijnlijk Nederland, stuk, tijd om te kijken wat de oorzaak is. We halen het ruitje van de motor, en dan de zijkap en dan zien we het al, stroomdraadje los geschoten. We maken het draadje weer vast en Koso doet het weer. Dat ging soepel, nu nog even de motor in elkaar en die klus is klaar. Dat gaat helaas niet soepel. Door de valpartij in Albanie is alles krom en nu past de zijkap niet meer.

Terwijl Sander loopt te zwoegen en vloeken op de motor ga ik even met de dochter naar een kleermaker, daar gaan we vragen of hij de rits van het protectievest en onze broeken kan maken. Natuurlijk zegt de kleermaker, geen probleem, om 17 uur ophalen en het kost 15 TL. Dat is geen geld dus we laten onze kleren achter en ze brengt me terug naar huis. Daar is Sander helaas niets opgeschoten, zijn humeur is ver onder 0 gedaalt, het past gewoon niet meer.

Uiteindelijk na veel vloeken, een deuk in zijn koffer getrapt te hebben, en geprobeerd te hebben alles op mijn motor weer in model te buigen, lukt het hem de zijkap vast te krijgen. Tot de laatste 2 schroeven want daarvan blijkt nu het schroefdraad stuk te zijn. Uiteraard zijn dit geen normale schroeven maar speciale BMW schroeven, in de kop zit namelijk weer schroefdraad, daar wordt het ruitje in geschroefd. De eerste van de 2 schroeven krijgt hij weer gangbaar, voor de tweede is maar 1 oplossing, de zaag erin. Als Sander het eerste stuk van de schroef heeft afgezaagd moeten we helaas constateren dat hij nu te kort is geworden om nog grip te hebben. We moeten het maar doen met wat we hebben, schroef erin, ruitje erop, vastdraaien, en dan hopen dat de overige 3 schroeven samen sterk genoeg zijn.

We controleren nog even de olie levels en dan is het wel mooi geweest, we keren terug naar boven, plakken onze slaapzak zakken en Sander zijn knipperlicht, lezen nog even wat en dan komt Mehmet ons weer ophalen, etenstijd!!! Zijn vrouw heeft gekookt we krijgen soep, een aardappel groente iets en een grote bord rijst. Het smaakt allemaal heerlijk en zijn ze dan ook zeer dankbaar. Na het eten gaan hun opstap, of we het erg vinden alleen thuis te blijven? Zeker niet, wij keren terug naar boven met onze laptop en een boek.

Omdat Sander van alle tegenslagen uitgeput is neemt hij lekker een douche en duikt het bed in, ik kruip op de bank met een boek en heb een ouderwets avondje boeklezen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us