Laat de vakantie beginnen

Limenaria, Griekenland No Comments 1235

Van Alexandroupoli, Griekenland naar Limenaria, Griekenland
De regen is weer helemaal weggetrokken, snel even ontbijten dus en dan op naar de boot. Nog even een laatste blik op de tijden van de boot, 10:45 en 11:45. Garmin zegt dat we om 11 uur aankomen bij de ferry dus dat wordt de boot van 11:45. Kunnen we rustig nog even gaan tanken en het bureau zoeken waar je bootkaartjes moet kopen.

Vol goede moed gaan we op pad. Garmin staat nog op snelwegen rijden maar tol vermijden dus al snel wijst hij ons de weg naar de snelweg. Daar tuffen we rustig op verder. Wel erg saai. Tot we opeens bij een tolpoortje komen. Wat is dit nu? Uiteraard kun je dan niet meer van de snelweg af. Waarom geven die lui niet aan dat de snelweg tol is? Gelukkig kun je hier wel contant betalen. Ik reken 2 keer 1,70 af en vraag meteen even waar de volgende tol poort is. De man spreekt gelukkig Engels en hij zegt dat die pas is nadat we onze afslag moeten hebben. Dan nog maar even door op de snelweg.

Zodra we van de snelweg af gaan tanken we. Daarna stoppen we nog bij een bakker om brood te halen nu zijn we klaar voor de boot. We rijden naar de haven en krijgen daar te horen, quick the boat leaves in 2 minutes. Twee minuten? Het is 11:13. Snel koop ik kaartjes en rijden we de ferry op. Die vertrekt inderdaad om 11:15. Handig hoor, volgens de website vertrekt de boot op de even dagen van de maand om 11:45 en op de oneven om 11:15, het is vandaag de 24e een even dag zou ik zeggen....

De boottocht duurt 35 minuten. Genoeg tijd om even boven op het dek te gaan staan en Thassos dichterbij te zien komen. We besluiten na aankomst meteen naar het hotel te rijden, dan kunnen we daar lunchen.

Eenmaal van de boot af vervolgen we onze weg aan de west kant van het eiland. De oostkant doen we van de week of op de terugweg nog wel.

Als we om 12:30 aankomen bij het hotel krijgen we de keus uit 2 kamers. De een hebben we geboekt maar ze heeft de ander ook vrij. Die ziet er wel een stuk beter uit (geen schimmel aan het plafond) dus van dag aanbod maken we dankbaar gebruik. Na een lunch op ons balkonnetje gaan we het dorpje verkennen. We lopen naar de haven en bekijken de bootjes.
Daarna lopen we via het strand terug. Een echt zandstrand is hier niet, vooral kiezels. Maar het hotel heeft een groot zwembad dus laten we daar eerst in duiken. Terug bij het hotel schieten we meteen onze zwemkleren aan. Zwembad, here we come! We leggen de handdoeken neer en lopen naar de trap. Op de eerste tree, man wat is het koud!! Misschien eerst het kinderbadje, dat is 70 cm diep. Ook daar doen we ruim een kwartier over om in te gaan staan. Daarna terug naar het diepe bad en na nog eens 5 minuten dralen zwemmen we dan eindelijk het zwembad op en neer en besluiten dan dat we genoeg afgekoeld zijn. In het zonnetje op de bedjes is het een stuk beter.

Als onze lichamen genoeg zon gezien hebben willen we gaan douchen. Dan lopen we weer tegen hetzelfde probleem aan als bij zoveel hotels, de douchekop kan niet hangen. Het haakje waarin hij moet is lam. Tijd om de creatieve geest in ons los te laten. Met behulp van wat touw maak ik een soort web waar we de douchekop op kunnen leggen. Nu kun je in ieder geval douchen zonder die kop steeds vast te hoeven houden.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us