Sannies motor stuk

Kavala, Griekenland No Comments 1459

Van Limenaria, Griekenland naar Kavala, Griekenland
Vandaag wel 100 km afgelegd! Laten we beginnen op Thassos. De lucht is grauw en grijs, afgelopen nacht zijn we ook maar vroeg gaan slapen bij gebrek aan stroom omdat de bliksem ergens ingeslagen was. Nu het al voor de tweede dag op rij bewolkt is is het toch echt tijd om te vertrekken.

Als we de spullen op de motor vastmaken zie ik verwachte aankomst 10:02 bij de boot, dat wordt opschieten want de boot vertrekt volgens de website om 10:30, maar als hij weer volgens het schema van de oneven dagen vaart vertrekt hij om 10:00. Snel vertrekken we, als we bij de boot aankomen zien we hem al liggen, tijdens het kaartje kopen krijgen we te horen dat hij over 3 minuten gaat. Dus wederom vertrekt de boot op het tijdstip van de oneven dagen op een even dag. Lopen de Grieken een dag anders?

De ferry overtocht gaat deze keer met meer golven gepaard, dus ben ik meteen weer zeeziek. Lekker hoor 35 minuten op een deinende boot.

Aan de andere kant aangekomen ziet Sander opeens dat zijn lampje van de accu knipperd. Ook Koso geeft geen beste waarde aan, 12,6 volt als de motor uit staat maar 12,3 volt als hij loopt. Dat moet ergens in de 13 zijn. Daarnaast dus het knippernde accu lampje. We besluiten naar Kavala te rijden en daar eens te kijken. Op het terrein van de Lidl ga ik boodschappen doen en begint Sander zijn motor uit elkaar te halen.
We wisselen de spanningsregelaar en vervangen die voor een nieuwe. Dat mag niet baten. Er zit niets anders op dan maar hier een camping te zoeken. We rijden nog een kilometer of 10 en komen aan bij een camping net buiten Kavala. Toevallig is daar dit weekend het bikes & blues festival.
De band is al aan het spelen. We zoeken een plekje op de camping zo ver mogelijk van de herrie vandaan en daar beginnen we weer Sander zijn motor uit elkaar te halen. Eerst eens de hele kabelboom nalopen, daar ziet Sander niets vreemds. Dan de diodeplaat vervangen door de reserve, geen verschil. Dan het anker verwisselen, en dat blijkt het te zijn. De accu lamp brand weer bij de motor op contact en gaat uit als hij start en wat gas geeft, ook de koso geeft weer een gezonde waarde van in de 13 volt aan. Gelukkig is de missie geslaagd, Sander zet zijn motor weer in elkaar terwijl ik het luchtfilter van mijn motor eens goed uitklop. Daarna is het alweer 16 uur. Laten we de computer erbij pakken en een nieuw plan maken waar we morgen heen gaan en hoe we erna gaan rijden, misschien toch maar niet via Italie maar via Albanie terugrijden?

We eten bij de naastgelegen taverne, ook daar een een biker blues meal te krijgen. Ik neem de souvlaki schotel en Sander de burger. Beide smaken prima! Met volle maagjes lopen we terug via de speeltuin en het festival naar onze tent.

We maken nog even een praatje met een Duitse motorrijder die hier ook is. Voor een festival is het erg rustig, naast onze motoren is er nog een Italiaanse en de Duitser, meer motoren zien we niet. Op het terein van het festival staan een Triumph, een BMW R50 of nog ouder, 2 Vespa scooters en een mustang auto! En dat op een bikers festival!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us