Vluchten voor de regen

Kastraki, Griekenland No Comments 1218

Van Kavala, Griekenland naar Kastraki, Griekenland
We laten het blues festival achter ons en vertrekken vanuit een winderig Kavala. Als we landinwaarts rijden, de bergen in wordt het steeds winderiger. We moeten vaak behoorlijk scheef op de motor hangen en als je met je vizier open rijd denk je dat je helm van je hoofd gerukt wordt. Toch mogen we niet klagen, de lucht is namelijk blauw.

Onze route gaat met een grote boog om Thessaloniki heen, steden daar hebben we nu even geen zin in. Ergens ten noorden van de stad vinden we een standbeeld van de leeuw.

De weg kronkelt verder, soms meer landinwaarts en dan zien we opeens weer een glimp van de zee. Lekker divers en een mooie omgeving.
Tot we bijna in Kastraki zijn, we hebben nog niet besproken of we eerst de Meteora kloosters gaan bekijken of eerst naar de camping gaan als we een grijze lucht dichterbij zien komen. Met nog 24 km te gaan wijken we af van de route die Garmin zegt, niet verder naar het westen maar naar het zuiden zodat we niet in de regen komen.
Dat lijkt te werken, tot een kilometer of 10 voor Kastraki, daar begint het te druppen. We zien de kloosters voor ons op de berg toppen liggen en het ziet er mooi uit, maar we stoppen niet voor foto's. Eerst naar de camping en de tent opzetten, die kloosters die staan er morgen ook nog wel.

Op de camping parkeren we de motoren en dan gaan we eerst schuilen. Gelukkig is de bui zo weer over, dus al snel kunnen we de tent neerzetten en gaan eten. Het is 18 uur geweest en onze magen rammelen. We eten bij het restaurant van de camping, dan kunnen we meteen van het internet gebruik maken en onze route voor morgen gaan maken. Zoals gewoonlijk verandert ons plan weer dagelijks. We plannen nu om morgen eerst de kloosters te bekijken en dan naar noord west Griekenland te rijden voor de beroemde wijn van Fanis, een stadion, een kloof en uiteindelijk een camping aan het strand. Of we daar morgen ook belanden dat valt altijd nog te bezien.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us