De motorkaart

Toscolano Maderno, Italie 0 Comments 2006

Van Massa, Italie naar Toscolano Maderno, Italie
Toen ik gisteren naar de receptie liep kwam ik dit bord tegen.

Ik loop terug naar Sander en zeg, hebben ze hier een bewegende bar? Een fietskroeg? Pas vandag valt het kwartje dat het over de slagboom gaat.

Onze dag op de camping begint ook goed. De brander geeft weer eens flinke issues. Sinds het eerste pompje stuk is gegaan is er constant iets met het apparaat. Ondertussen hebben we er weer een nieuw pompje in gezet en de generator vervangen maar nog doet hij het niet en vandaag gaat ook het nieuwste pompje weer stuk.

Terwijl Sander nog zich moet aankleden besluit ik vast naar de receptie te gaan om te betalen. Ik stap op de motor en rijdt erheen. Om er dan achter te komen dat ik helemaal geen geld heb. Dat heeft Sander. Lekker handig weer dus.

Als we eindelijk op weg zijn gaan we op de motorkaart naar het Gardameer. Tot nu toe hebben we de motorkaart (een kaart die weet waar de mooie wegen zijn) nog niet gebruikt omdat hij altijd zo om rijdt. Voor vandaag berekend hij echter een niet al te gekke route dus gaan we die rijden.

Het mooie aan rijden op de motorkaart zijn de super smalle kronkel weggetjes die hij neemt. Een van die weggetjes leidt ons naar dit leuke dorpje.

De volgende actie van de Garmin is ook weer bergweggetjes, maar nu stopt opeens het asfalt! Wat is dit? Sander heeft de Garmin ingesteld op vermijd off-road! We rijden en rijden over het bospad. Ongeveer halverwege stoppen we even voor de foto en om te kijken waar we zijn.
Staat hier dus opeens op het bord dat je er niet mag rijden.... Maar ja nog een blik op Garmin zegt ons dat we over 2 km weer op de hoofdweg zijn. We rijden dus maar door.

Verder is de mix van weggetjes wel erg leuk, een reeks slingerwegen die totaal niet opschieten en dan weer even een recht stuk. Zo komen we nog ergens. We hebben al bijna 100 km afgelegd als het lunchtijd is :) nog maar 190 te gaan.

Ook in deze regio zijn leuke dorpjes op bergen. Als we een foto van 1 willen maken stoppen we. Sander loopt naar een goed punt voor de foto en daar wordt hij begroet door een balkende ezel. Het ezeltje wil ook op de foto.

We verbazen ons ook vandaag weer over de benzine prijzen. In 1 dorp kunnen die makkelijk 10 cent van elkaar verschillen. Hoe komt het dat die dure pompen niet failliet zijn? Ook spotten we een nieuw record, 1,92 voor een liter benzine! Zijn we in Noorwegen aanbeland?

Aangekomen op de camping zetten we ons tentje neer en dan moeten we dat bekende meer toch maar eens gaan bekijken.

Gewoon een plas water zullen we maar zeggen. Jammer dat het bewolkt is anders was de foto vast wel mooier geworden. We lopen langs het meer het dorpje in om pizza te gaan eten. Deze keer kies ik voor een eigenbouw pizza, salami, parma ham en champignons, lekker hoor!

Ook terug lopen we weer langs het meer onze super drukke camping op. Onze camping staat trouwens barstens vol Italianen, alle caravans zijn mega groot, duidelijk apparaten die nooit bewegen en staan zij aan zij. De laantjes ertussen zijn een meter of 4 breed dus ook bij je overburen kun je TV kijken. Gelukkig hebben wij een strook gras naast de weg gevonden daar passen de caravans niet dus dat is lekker rustig. We spotten ook deze bizarre Fiat Punto met roof-top-tent!

Nooit geweten dat je zo een ding ook op een punto kon zetten. En wat heb je er in hemelsnaam aan in Italie? Je gaat ons toch niet vertellen dat ze met een punto Afrika doorkruist zijn?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us