Gavia pass, Stelvio en Fred

Lace, Italie No Comments 1804

Van Toscolano Maderno, Italie naar Lace, Italie
Als we wakker worden ga ik meteen even bij het Garda meer kijken, zal het vandaag mooier zijn? Helaas is het nogal bewolkt dus ook nu kun je niet echt mooie foto's van het meer maken. Snel ontbijten we en stappen we op de motor. De weg gaat eerst langs het Garda meer naar het noorden.

Nadat we het Gardameer achter ons hebben gelaten komen we door nog een aantal pitoreske dorpjes.

We stoppen regelmatig voor foto's, het rijden schiet zo niet op maar mooi is het wel. Bij een stadje stoppen we bij de Lidl, nog even bier, wijn en chips inslaan voor vanavond met Fred. Hoe we de bier en wijn koud gaan krijgen moeten we nog maar even zien.

Een paar keer maakt Garmin weer een rare afslag, hij gaat opeens van de hoofdweg af het dorp door en dan de hoofdweg weer op. In een van de dorpjes kloppen de wegen ook nog eens totaal niet met wat Garmin zegt en moeten we 3 keer omkeren.

Na de lunch zien we eindelijk het bord voor de Gavia pas, de eerste pas die we vandaag gaan rijden. De weg slingert zich omhoog. Soms is de weg maar 1 auto breed. We draaien en sturen tot we een auto voor ons krijgen. Dat is lastig inhalen want de weg is dus smal en deze auto is niet van plan naar de zijkant te gaan voor ons. De camper die we even later voor ons krijgen is nog veel erger. De man staat stil omdat van de andere kant ook een auto komt. Sander weet zich erlangs te wurmen maar als ik naast de camper zit gaat hij opeens rijden! En weer stoppen en weer rijden. Heel irritant en de man heeft me duidelijk nog niet gezien en gehoord. Dan maar toeteren. Uiteindelijk duurt het nog een tijd voor ik eindelijk de camper weet te passeren. De chauffeur gaat namelijk eerst ruzie maken met de tegemoet komende auto die blijkbaar niet snel genoeg naar achter ging volgens de camper chauffeur.

Als we tussen de sneeuw komen moeten we uiteraard weer stoppen voor foto's.

Tijdens een van de foto sessies zien we ook plots een manier om bier te koelen.
En als we klaar zijn met foto's maken koelen we ze op de motor verder.
Bijna direct na de Gavia pas kom je bij de Stelvio, een weg op onze lijst van wegen die je gereden moet hebben. Topgear heeft ook ooit gereden en een mooie aflevering van gemaakt. De bochten hebben zelfs nummers, zo kun je zien hoeveel keer je al rond gedraait bent.
Ook op deze pas stoppen we geregeld voor foto's en het koelen van de drank. Bij de laatste stop besluit ik mijn wijn fles in een waterdichte zak te stoppen met wat sneeuw.

De Garmin staat nu op aankomst om 17 uur, beetje laat maar nog wel OK. Tot we bij het dorp komen zo een 12 km voor de camping. Het verkeer staat hier stil! We besluiten er langs af te rijden zoals we in Zuid-Italie ook deden. Ook al zien we wel andere motoren ook in de rij staan. Als wij de andere motoren passeren volgen die ons trouwens toch ook maar. De file gaat maar door en door tot 6 km voor onze eindbestemming daar stuiten we op dit.

Niet te goed inzoomen want dit is dus een ernstig ongeluk. Een motorrijder wordt in een kistje afgevoerd. Hoeveel erbij betrokken zijn is ons niet duidelijk. Sander ziet een KTM links in de berm liggen en ik zie de brandweer met een motor rechts in hun handen staan. Volgens een man die bij ons komt staat voor een praatje is dit al het tweede ongeluk van de dag, begin van de middag is er ook een motorrijder dood gereden in het dorp. Na een half uurtje wachten besluiten Sander en ik ook via de wijngaard langs het ongeluk te rijden, geen idee namelijk hoe lang de weg dicht blijft en een andere weg is er niet echt. We hebben al een paar motoren de wijngaard in zien verdwijnen en niet meer teruggezien. Sorry eigenaar van dat land! We hebben netjes over het gras gereden en geen druivenstruiken geraakt maar ja het is natuurlijk geen openbare weg. Als wij zoeken naar een uitweg wuiven een paar mensen vanaf de straat dat we een stukje omhoog moeten. Dat doen we en daar vinden we weer een pad omlaag de weg op. Wij zijn langs het ongeluk en rond 18 uur kunnen we eindelijk Fred begroeten.

We zetten onze tent naast Fred, motoren ernaast en dan gaan we met zijn drieen naar het restaurant. Er volgt een avond met veel bier, wijn en bijkletsen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us