Doei Fred, hallo Munchen

Munchen, Duitsland No Comments 1215

Van Lace, Italie naar Munchen, Duitsland
Omdat Fred aangeeft altijd tussen 8 en 9 te vertrekken is vandaag ook Sander vroeg uit de veren. Om 6:30 beginnen we met alles inpakken. Als Fred om 7 uur naar de receptie loopt blijkt die pas om 9 uur open te gaan. Daar sta je dan met een half ingepakte tent. We gaan door met inpakken en om 8 uur is alles opgeruimd. Ik ga vast broodjes halen van het ontbijt en vraag het nog eens bij de shop. Die zeggen dat de receptie wel om 8 uur open gaat. Met deze mededeling loop ik weer omlaag en ontbijten we eerst nog even met zijn allen. Daarna betalen we de camping en rijden we gezamenlijk naar het naastgelegen tankstation. Zowel Fred als ik moeten namelijk nog tanken.

Met genoeg benzine om Oostenrijk te halen is het moment van afscheid nemen daar.

Dank je wel Fred voor de gezelligheid! Wij vinden het wel leuk onze vrienden in het buitenland te ontmoeten en even een mini vakantie te vieren. We laten Fred eerst vertrekken zodat hij geen last heeft van onze “traagheid”. Daarna zetten ook wij onze helm op en gaan we op pad richting Oostenrijk.

We nemen weer een bergpas de grens over. Nog een keer slingeren, nog een keer sneeuw. En dat terwijl we enkel in onze protectievesten rijden!

Even doorbijten dus, zodra je weer onder de 1200 meter hoogte zit is de temperatuur weer aangenaam. In Oostenrijk tanken we onze motoren vol, lekker hoor weer eens 1,41 betalen voor de benzine! Daarna gaan we meteen weer door, na 90 km steken we de grens met Duitsland over, nu is het nog maar 100 km naar Munchen. We gaan terug naar de camping waar we eerder ook gestaan hebben. We hebben nog internet tegoed, kennen de omgeving en weten in Munchen ook de Louis, de BMW, de Globetrotter en andere zaken te vinden. Zo kunnen we morgen meteen op pad om vervangende onderdelen te halen voor de motor. We zoeken ook op waar een bandenzaak zit want misschien kunnen we hier ook meteen nieuwe banden kopen. Onze Heidi's gaan nog wel een kilometer of 2000 mee maar als je hier toch stilzit. Ook verdiepen we ons in branders, moeten we onze coleman vervangen?

De camping is nu trouwens een stuk levendiger. Er zijn veel meer gasten, het winkeltje en de kroeg zijn nu open en waarschijnlijk ook meer dan 1 toiletgebouw. Het campingseizoen is hier duidelijk begonnen. Wij hebben ons tentje onder een stel bomen neer kunnen zetten aan de achterkant van de camping. Na een zoektocht op het internet lopen we het dorp in om bij de Wienerwald een halve haan te gaan eten. Munchen voelt al een beetje als thuiskomen nu we al eens een week hier geweest zijn.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us