The end

Milheeze, Nederland No Comments 1191

Van Munchen, Duitsland naar Milheeze, Nederland
Tijd om een verhaaltje te schrijven over de terugreis. We hebben nog een dag in Munchen gezeten om te wachten tot 16 uur zodat we naar Ernst Teichmann konden gaan. In de ochtend haalt Sander de vier nieuwe motorbanden op. Die leggen we in de voortent en dan gaan we weer zitten wachten. Rond een uur of 14 vertrekken we alvast, we gaan naar Helm & more om mijn nieuwe vizier en helm mechanisme op te halen, het verschil is te groot, ik heb niet eens meer door dat mijn vizier omlaag staat zo kraakhelder is het beeld. Daarna rijden we naar de lidl, het is warm en we willen een ijsje. Tot nu toe zagen we overal bij de lidl losse ijsjes liggen dus die wil ik nu gaan halen, ik loop de winkel in terwijl Sander bij de motor blijft omdat we midden in de stad staan. Blijkt dat ze geen losse ijsjes hebben. Wat nu? Ik kies maar de kleinste doos met ijsjes, 4 magnums. Voor de deur van de lidl eten we de eerste twee op, dan rijden we de 4 km die ons nog resten naar Ernst Teichmann en daar eten we de volgende 2 op, we kunnen geen magnum meer zien!

Ernst kijkt naar onze bobine en zegt ook, oh shit. Ze beginnen te peuteren en te peuteren. Uiteindelijk lukt het hem het koperen deel dat op de draad had moeten blijven zitten eruit te krijgen. Ze meten de bobine door en concluderen dat die het nog doet. Dan nu het dillema, nieuwe koperen hulsjes hebben ze niet, een stekker voor Sander zijn bobine ook niet. Maar Ernst heeft een idee. Hij belt een collega, de enige plek in Munchen die hij kan bedenken die misschien die koperen hulsjes heeft. En ja hoor, de collega heeft ze. Hij stuurt ons op pad en wenst ons succes.

We doorkruisen heel Munchen, uiteraard zit deze man aan de andere kant van de stad. Als we aankomen bij zijn huis staat hij al te wachten. Eigenlijk heeft hij vakantie en is de garage gesloten maar kom maar mee. We steken de straat over en gaan zijn garage in, hier staat het vol met tweekleppers en nog veel meer (tweede hands) tweeklepper onderdelen. De man fabriceert het hulsje eraan en kijkt of die past, het past in de bobine, hij wil hem eruit trekken maar ook nu gaat dat niet meer, dan maar niet zegt de man, je komt zo thuis maar ik zal ze er maar niet meer uithalen. Dat hadden wij ook al bedacht. Hij heeft ook nog een stekker voor Sander zijn bobine zodat we die in het vervolg ook op mijn motor kunnen aansluiten.

Terug op de camping monteren we de bobine weer op mijn motor en controleren of hij start. Met een opgelucht hart gaan we naar de Wienerwald voor een halve haan met friet, het is tenslotte de laatste dag in Munchen.

Op vrijdag rijden we naar het Touratech travel event, ik met 4 banden achterop en Sander met mijn duffelbag. Het extra gewicht wat we meezeulen op de motor voelen we wel degelijk, vooral ik heb last van een erg zwabberend voorwiel. De vele omleidingen die we vandaag op ons pad krijgen maken Sander zijn humeur er niet beter op op ten duur wordt het zo erg dat hij zodra hij een bord omleiding ziet al vloekt en de aangewezen kant op rijdt zonder te kijken wat nu is afgezet.

Twee jaar terug zijn we ook al eens op het Touratech event geweest, toen als vrijwilligers om te helpen bij de GS challenge. Dit jaar is er geen GS challenge (jammer anders hadden we ons ingeschreven) maar er zijn zat andere dingen te doen. We zetten onze tent op het tweede veld en gaan eerst een tentjes en motoren kijken. Het eerste veld staat al aardig vol dus er is genoeg te zien. Op het event treffen we Bart, een vriend van ons die bij Touratech in Duitsland werkt. We drinken samen een biertje en praten gezellig bij.

Zaterdag blijven we de hele dag op het event, we lopen door de shop, bekijken motoren, nog meer tentjes en ga naar de presentatie van Horizons Unlimited. Terwijl Sander naar een workshop fotografie gaat klets ik met een stel dat net terug is van 2 jaar reizen van Duitsland naar Australie. Ze hadden genoeg geld om door te gaan met reizen maar het ontbrak ze aan reislust, dus besloten ze naar Duitsland terug te gaan. Klinkt bekend toch?

Zondag besluiten we door te gaan, we hebben het event wel gezien, we rijden naar Waldgeist om daar te gaan eten, deze keer ga ik voor 250g schnitzel Sander probeert nog eens een 500g op te krijgen. Sander slaagt wonderwel in deze poging terwijl ik jammerlijk moet toegeven dat ook 250g te veel is. Met bom volle magen rijden we een stukje verder tot we een leuke camping vinden langs de rhein. Hier zetten we ons tentje neer op het verder lege tentenveldje, caravans zijn er genoeg maar 0 tentjes. Een warme douche later strijken we neer in de tent om nog even een biertje te drinken. Morgen gaan we naar Nederland en zijn we 'thuis'.

Maandag pakken we voor het laatst onze tent in, we stoppen nog even bij de Real om boodschappen te doen en dan zetten we koers richting de Nederlandse grens. We worden verwelkomt door grijze wolken en stoppen zelfs om onze regenkleding aan te trekken. Zo rijden we Venlo door naar Milheeze, zal Erik plek hebben op zijn minicamping? We staan al een paar minuten op het binnenplein van de Wilhelmushoeve als Erik naar buiten komt lopen en verrast stil blijft staan. Kamperen mogen we niet, we moeten in de boerderij slapen. We krijgen een kamer en installeren ons, de motoren gaan de schuur in.

Uiteindelijk blijven we 3 dagen in Milheeze, we wisselen de banden bij Motorcare Brabant in Gemert en zoeken onze spullen uit. Daarna rijden we naar Leiden om een nachtje daar te kamperen. We willen op bezoek gaan bij de broer van Sander die sinds kort voor de tweede keer vader is geworden. Helaas wordt Thijs, hun oudste, de avond voor ons bezoek ziek en zijn ze dus druk bezig met Thijs en Casper. We stellen ons bezoek uit en vertrekken ieder een andere kant op. Sander gaat naar zijn ouders en ik naar de mijne.

Na een kleine week bij onze ouders vertrek ik naar Heemstede om ook bij Sander en zijn ouders te gaan logeren, onderweg rijdt ik langs Bol.com om te gaan solliciteren. Ook is het me gelukt woonruimte te krijgen via Camelot in Nieuwersluis. Daar hebben we voor onze reis ook gewoond. Sander helpt met verhuizen, wat hij nu gaat doen in Nederland is nog een vraagteken, opties zijn er genoeg maar wat eerst?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us