26 graden

No Comments 1157

We worden wakker na een heerlijk nachtje slapen bij de oom en tante van Sander. Gelukkig is het vandaag een heel stuk minder winderig. Wel vallen er wat drupjes. Na wederom een heerlijk ontbijt wordt het toch echt wel tijd om verder te trekken. We nemen afscheid en gaan weer verder.

We zien zwarte wolken naderen, en helaas, vandaag geen wind maar wel een regenbui over ons heen. Gelukkig duurt die niet al te lang, zodat we onszelf weer kunnen droogrijden. Tenminste droogrijden is het plan. Sander moet weer op reserve en reserve betekent, sinds het aanleggen van een extra benzine filter problemen. Ik heb er zelf nog geen last van gehad maar dat komt ook omdat ik nog niet naar reserve heb hoeven gaan. Wederom begint Sander zijn motor te sputteren en te doen. Helaas is er nog geen tankstation te bekennen. We moeten dus nog wat verder en dan mag ook ik overschakelen op reserve. Nu weet ik hoe irritant dat aanvoelt. Ongeveer een halve minuut heb je geen enkel vermogen meer. Tot het filtertje weer vol gelopen is. Helaas begeeft dan Sander zijn motor het helemaal. De motor slaat af, hij krijgt geen benzine meer. Met wat kloppen en schudden met de filter start hij wel weer en kan hij een eindsprint inzetten naar het tankstation. De ligt een km verder op ongeveer waarvan het laatste gedeelte heuvel afwaards. Op die heuvel begeeft ook de mijne het. Omdat het bergaf gaat houd ik wel nog een vaartje van 20 km per uur. 30 meter voor het tankstation stop ik echter met rollen en ook dan mag ik schudden en kloppen. Opvallend genoeg schud je dan je filter vol en dan ga je meteen een partij hard!

Na het tanken houden we nog even pauze bij het tankstation, even wat drinken en bezinnen wat we nu met die filters willen. Terwijl we daar zijn komen er 4 F16's over, en het zijn nog laagvliegers ook! Omdat we aan het pauzeren waren hadden we geen oordoppen in en die dingen, weet ik nu, maken een klere herrie! Daarna gaan we maar weer verder, of beter, weer een stukje terug naar onze route. We willen nog steeds lammetjes op de foto zetten omdat de huidige fotos nog niet zo schattig zijn als de echte. Maar dan zien je niet een lammetje, maar een baby ezel! Super schattig maar helaas, wederom geen foto van kunnen nemen.

Tijdens de lunch wordt het warmer en warmer. Zo warm zelfs dat we besluiten onze Gerbing jassen maar uit te laten. Als we na de lunch op de motor kijken zegt de thermometer 26 graden!

Helaas is dat niet helemaal de waarheid maar goed, warm is het wel!

Bij Saint-Jean-de-Luz zien we eindelijk de atlantische oceaan!

Uiteraard moeten we hier even pauzeren en wat drinken. Zwemmen, daarvoor vinden we het toch nog wat te fris. We besluiten hier wel dat het mooi geweest is voor vandaag. We willen enkel nog opzoek naar een supermarkt en daarna naar een camping voor onze eerste kampeernacht. Een camping zoeken blijkt echter zo makkelijk nog niet. De campings zijn namelijk nog niet open. Na bij twee gestopt te zijn die dicht zijn verteld ons iemand een camping die open is. Zo eindigen we in Urrugne op de camping. We zetten ons tentje op, koken ons avondmaal en hier zitten we dan. Op de camping, biertje erbij, laptopje te genieten van een mooie dag!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us