lluvia

Santa Cruz, Spanje No Comments 1128

Van Tarancón, Spanje naar Santa Cruz, Spanje
We worden wakker omdat het toch wel erg koud is geworden in het huisje. Toch nog even de ontkenningsfase in en proberen door te slapen. Om 7:30 geven we het dan toch maar weer op en gaan we eens kijken wat voor weer het vandaag is. Grijs en grauw maar wel droog. Dat droge houdt al snel op, terwijl we aan het ontbijt zitten komt er een onweersbui over ons heen getrokken. Gelukkig is het een uurtje later wel weer opnieuw droog.

We hijsen ons in onze regenkleding en vertrekken, de lucht mag dan wel blauw zijn echt warm is het niet en we hebben gisteren ons lesje wel geleerd qua regen. We zetten koers richting Algeciras. Onderweg komen we een leuk dorpje tegen met een kasteeltje en molentjes. Even stoppen om wat foto's te maken dus.

Na de fotoshoot gaan we snel weer door want de wolken achtervolgen ons. We lunchen op een groot picnic terrein, compleet met jeu-de-boules baan. Zodra we klaar zijn met eten volgt de regen ons weer op en bij de eerste druppels vertrekken we dus maar weer.

We zien weer een mooie bui naderen en zitten net te denken dat we er precies langsaf zouden moeten rijden als we moeten stoppen. Een omleidingsroute moeten we rijden richting Cordoba, dat is jammer want die omleidingsroute leidt ons misschien naar Cordoba, hij leidt ons ook recht de regenbui in. Voor de zoveelste keer die dag schoongespoeld rijden we weer verder. We besluiten de omleidingsroute een beetje aan te passen zodat we weer op onze route aankomen. De omleidingsroute is trouwens wel, als het niet regent, erg mooi.

Maar eigenlijk geldt dat voor een heleboel stukken van vandaag. We zien heel veel olijfbomen, wat druivenstokken, lammetjes maar ook dat Spanje overstroomt is. Rivieren waar elektriciteitsmasten in staan lijkt ons niet heel normaal. En ook zijn er volledige stukken grond weggespoeld...

Als het tijd wordt om er mee te stoppen zijn we net weer op de originele route aangekomen. Laten we dus maar op zoek gaan naar een supermarkt om eten te halen en dan naar een plek om te slapen. Beide gaat weer niet soepel. De supermarkt vinden we wel, we worden voorgereden door de politie die ons de weg wijst, maar hij is wel mooi dicht. Het hotel ertegenover is vol dus ook dat is geen succes (er was net een begrafenis stoet gepasseerd waarvoor ook de politie op straat was zitten alle begrafenisgangers in het hotel??). Dan maar door naar het volgende dorp. Het volgende dorp is ook een grote niets, alles is dicht en er is geen kip op straat. Na een paar rondjes dorp besluiten we door te gaan naar het volgende dorp, dat ziet er groter uit. Echter het blijkt nog erger dan het eerste dorp. Schuine smalle straatjes met kinderkopjes die allemaal eenrichting zijn en ook net zo makkelijk doodlopen. Na 4 straatjes ben ik er klaar mee, zo vinden we niets, we keren weer om en ik vraag aan iemand op straat of er een hostal (hotel) is. Een hostal, nee dat is hier niet dan moet je naar Cordoba, 25 km verderop. He daar hadden we dus nu net geen zin in om naar die stad te gaan. En die 25 zijn volgens een bord een stukje verderop, er 35. Maar goed veel keus hebben we niet dus we zetten koers richting Cordoba. Net ervoor zijn we nu dus gestrand, we zagen een hotel langs de weg en daar zitten we nu. We hebben net weer een 3 gangen diner, menu de dia. Vandaag hadden we niet zo een gelukkige keus want 1 van de gerechten was kippenlevertjes, brrrr.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us