Morgen naar Afrika

Algeciras, Spanje No Comments 1103

Van Santa Cruz, Spanje naar Algeciras, Spanje
We worden wakker met droog weer, eerst maar weer eens douchen. Daar begint voor Sander ook meteen zijn zeer goede dag. Ik heb lekker warm water, helaas heb ik ook de gehele warm water voorraad opgebruikt want Sander eindigt met een koude douche. Daarna willen we brood gaan halen en dan ergens heen rijden om te ontbijten. Dat plan valt letterlijk in het water. Het begint te gieten. We wachten dus eerst maar even tot de bui voorbij is. Als het iets minder hard giet rennen we naar de bakker om brood te halen. We zijn nog niet terug binnen of bui deel 2 brand los. Dus ontbijten we maar op de kamer.

Als het droog is vertrekken we voor onze laatste spaanse etappe. We hebben onze regenkleding uit voorzorg maar aangetrokken en dat is maar goed ook. Onderweg hebben we regen afgewisseld met hoosbuien en dan weer wat regen. Totaal verkleumd rijden we door de bergen, eigenlijk is de weg best mooi. Zodra we 1 blauw stukje vinden maken we dan ook maar meteen onze enige foto van de dag.

Daarna weer doorrijden want er komt weer een bui. Lunchen op een picnic plek word het dus ook niet. We zien een restaurant en stoppen er voor de lunch. Helaas is de kaart niet veel soeps en van de 4 soepen hebben ze er slechts 2. Sander en ik bestellen ieder een andere soep en krijgen beide gekookt water met een kleurtje. In Sander zijn vis en garnalen soep zitten wel schelpen maar geen garnalen. En wat picadillo soep is weet ik nu nog steeds niet....

Als we zitten te lunchen begint wel de zon te schijnen, zullen we dan eindelijk opdrogen? Maar natuurlijk niet, we staan op om ons aan te kleden en daar begint het dan ook weer te regenen. Door de regen gaan we weer verder naar Algeciras, vlak voordat we er aankomen wordt het eindelijk droog en een beetje zonnig. Nu kunnen eindelijk onze doorweekte handschoenen een beetje drogen!

We besluiten eerst naar de haven te rijden om alvast de situatie daar te bekijken. Maar goed ook want het is een zeer chaotisch en onoverzichtelijk geheel. Bij de eerste poort met bewaking moet je gewoon doorrijden, vervolgens kom je op een mega ge-asfalteerd terrein waarop een weg is afgezet. Diepe plassen en kuilen vind je overal, kunnen we vast oefenen voor Marokko. Ergens op een rotonde gaan we fout en opeens staan we voor de Cuerta con billete, nee een kaartje hebben we niet en over willen we nu ook niet. Dus weer omkeren, de parkeerplaats voor vrachtwagens op, dan is het nog ver lopen naar de kaartjes verkoop dus dan over de voetgangers-oversteek (wat zijn motoren soms handig!!) door naar de autoparkeerplaats en daar parkeren we (uiteraard zonder kaartje) onze motoren.

We lopen het gebouw in waar ze de kaartjes verkopen en we worden meteen overrompeld. Ongeveer 15 balies op een rij met allemaal verschillende afbeeldingen en touroperators en iedereen roept oh kom hier kaartje kopen! We zijn zo verbouwereerd dat we niet weten wat we moeten doen. We hadden wel al besloten dat we naar Cuerta willen in plaats van Tanger en dat we met de maatschappij Acciona willen. De balie die we uiteindelijk kiezen heeft die kaartjes ook gewoon (het lijkt erop dat ze allemaal van Acciona kaartjes verkopen en nog van andere ferry diensten) dus bestellen we kaartjes voor 13:00 maandag 11 maart 2013. We moeten er ongeveer 20 minuten van te voren zijn. We rijden weer van het terrein af op zoek naar een slaapplek. We komen langs een Mc Donalds en stoppen daar voor een gratis WiFi sessie op zoek naar een niet al te dure slaapplek. Die vinden we ergens tussen Algeciras en Tarifa

We parkeren de motoren pakken uit en dan begint de zoektocht naar eten. We kijken eerst bij het hotel, daar is het duur en bovendien gaat het pas om 20 uur open. Dan terugrijden maar naar de menu diario voor 8 euro, die heeft geen eten meer. De volgende menu diario is niet eens open en zo eindigen we bij een restaurant waar wij wederom de eerste en enige gasten zijn maar waar ze wel een heerlijk stukje varkensvlees kunnen klaarmaken!

Vanavond moeten we dan nog ons gaan verdiepen in de route die we in Marokko willen rijden en dan is het morgen d-day. Motoren prepareren (ketting stellen, olie checken en de benzinefilter er maar uit slopen) en off to Afrika, op zoek naar een zonniger klimaat!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us