De weg is weg

Meknes, Marokko No Comments 1106

Van Ouezzane, Marokko naar Meknes, Marokko
Als we 's-ochtends wakker worden is helaas nog steeds niet alles droog. Ook mijn Garmin heeft het (vanwege de vocht?) begeven. We willen naar het restaurant lopen om te vragen of ze zeer toevallig specialistisch gereedschap hebben als er ook 3 duitsers naar buiten komen, ook met de motor maar zij gaan naar het noorden. Gereedschap hebben ze denken ze niet, we kletsen wat en ze vertrekken. Wij zoeken verder naar gereedschap het hotel heeft het niet maar gelukkig helpt een full reset met kalibratie ook en de Garmin doet het weer. We ontbijten pakken in en vertrekken. Uiteraard begint het op moment van vertrek weer te regenen dus wederom in volledig regenkledij gaan wij op pad.

Net buiten Ouezzane worden we aangehouden door een politieman. De weg naar Fez is gesloten, we moeten hier afslaan en dan het maar uitzoeken, misschien zegt hij wel hoe we moeten gaan maar we verstaan het in ieder geval niet. We rijden de aangewezen weg in (eentje die volgens Garmin niet bestaat) en rijden door de bergen. Wel een leuk weggetje, soms wat kraters hier en daar wat plassen en dan opeens stokt alles. Een vrachtwagen staat te keren maar de auto voor ons krijgt het teken jij kan er wel door. En daar gaat de auto, over het modder door een riviertje, de weg is volledig weggeslagen. Ook wij volgen de auto het water door en gaan verder aan de andere zijde.

Uiteindelijk komen we weer op de weg naar Fez het was best ok weer geworden ondertussen maar tegen de lunch begint het weer grauwer en grijzer te worden.

We rijden in 1 keer door naar Meknes en gaan daar maar weer naar een hotel. Voor het eerst werkt onderhandelen en we krijgen wel 10 hele dirhams (ongeveer 1 euro) van de prijs af. We pakken uit en gaan nu eerst maar eens de benzine filter verwijderen. We sleutelen buiten voor de deur aan de motoren.

Daarna gaan we de stad verkennen. We lopen door de oude stad naar het nieuwe gedeelte en gaan daar uiteten. Volgens lonly planet was het restaurant the best choice en inderdaad het eten is goed, het zit er ook helemaal vol. Met een volle maag lopen we weer terug naar het hotel om daar maar vroeg naar bed te gaan.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us