Meknes

No Comments 1202

Dagje Meknes, Marokko
We worden 's-ochtends ons bed uit gebrand! Eindelijk een blauwe hemel! We gaan eerst maar eens douchen want bij het onderhandelen heb ik ook 2 hele douchebeurten geregeld. Bij ons boven is er echter enkel koud water. Dan maar op de eerste verdieping douchen, de douche is warm maar de druppels moet je wel opvangen. Na de douche ontbijten we op ons dakterras. Nu klinkt het hotel plots heel luxe maar het is een beetje troosteloze bedoeling. Deuren klemmen, je hebt de keus uit een echte wc pot of een frans toilet, wij kiezen voor het franse toilet want bij de wc pot is de spoelbak stuk en met een emmertje water de pot doorspoelen gaat niet echt handig....

Voor Rogier, het poep verhaalVandaag moeten we er ook aan geloven, ooit moet je poepen en ooit is er dus geen fatsoenlijke WC voor handen (pas later ontdekken we de Mc Donald's briljant voor WiFi en een fatsoenlijke WC!!!) Omdat de WC niet kan doorspoelen gaan we dus weer voor het franse toilet, maar hoe weet je nu waar je moet mikken? Op goed geluk dan maar, balancerend op je voeten, geen grepen om vast te houden en proberen je broek uit de scheitlinie te houden. Uiteraard is ons goede geluk niet zo gelukkig, beide mikken we naast het gat. Dan zit je erna met het dillema, hoe ga je het in vredesnaam weg krijgen? Tot je beschikking heb je een klein emmertje (ongeveer 3 liter), een soort buiten kraantje, en een ontstopper. Ik heb geluk en met 4 emmertjes is het klusje geklaard, Sander is minder fortuinlijk en kan zijn creatie met behulp van de ontstopper overtuigen door het gat te verdwijnen

Na ons ontbijt gaan we de stad verkennen, we beginnen met de oude stad, Medina genaamd.

Een wirwar van steegjes, na 2 keer afslaan ben je al je volledige orientatie kwijt en op den duur weet je echt niet meer waar je wel en waar je niet geweest bent maar we vermaken ons er prima.

Na het rondje Medina gaan we terug naar het hotel, ten eerste omdat het te warm is, dus we moeten even andere kleren aan doen, ten tweede we willen weer lunchen op ons dakterras. De tijd tot aan de lunch vullen we maar op met de rummicub (jaja hij is mee maar wel enkel de steentjes).

Na de lunch gaan we verder, deze keer de nieuwe stad verkennen en nog een poging ondernemen de supermarkt, die volgens de lonely planet bestaat, te vinden. Eerste halte is het parkje tussen de oude en de nieuwe stad, eerst maar even bankje zitten.

Vervolgens verder op pad. Onze zoektocht mislukt wederom, wel raken we weer eens hopeloos verdwaalt en moet ons navigatie systeem ons terug brengen op een voor ons bekende locatie. Die bekende locatie is wederom het parkje. Er tegenover zit de Mc Donalds en omdat ik toch naar de WC moet besluiten we maar wat drinken te halen. En tot mijn grote vreugde ontdek ik daar een normale WC, met WC papier en een spoelbak! Geniaal, voor onze volgende poepbeurten zoeken we gewoon een Mc Donalds op (niet dat je die hier zo vaak ziet maar goed dat is een volgend probleem).

We blijven in het parkje rondhangen tot het etenstijd is en gaan daarna terug naar het top restaurantje van gisteren. Deze keer nemen we shoarma schotel, die werd niet geroemd door de lonely planet en we moeten dan ook toegeven dat de tajine beter was. Na ons diner gaan we weer terug naar het hotel, ondertussen is het afgekoeld dus is het doorlopen geblazen zonder jas en ik op slippers. Koud komen we aan in het hotel, waar geen verwarming is en het dus ook koud is. Nog even computeren en dan maar naar bed om op te warmen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us