Nog een Bin-el-Ouidane dagje

No Comments 1109

En nog een dagje in Bin-el-Ouidane
Sander voelt zich vandaag veel beter dan gisteren. Toch blijven we nog een dagje hier omdat we beide wel nog aan de diarree zitten. Ik ga daarom maar eens aan Hassan (de huisbaas) vragen of hij weet waar wij een goedje tegen de diarree kunnen krijgen (ik weet dat ze hier iets met kruiden maken wat onwijs stinkt maar zeer goed helpt). Uiteraard weet Hassan dat, geen probleem. Eerst krijgen we komijn in poeder vorm en dat moeten we wegwerken met water, dat schijnt ervoor te zorgen dat je het water beter opneemt in je lichaam dus vooral tegen uitdroging. Daarna maakt hij iets met kruiden en inderdaad het stinkt en het is een wit achtig goedje wat na 10 minuten steeds groener wordt. Na 10 minuten moeten we het opdrinken. Ik vind het erg smerig en krijg de neiging ervan over te geven (OK das niet diarree das waar) gelukkig gebeurd dat niet, Sander vind het iets minder vies maar krijgt er vooral een droge mond van. Nu maar afwachten of het goedje ook daadwerkelijk gaat helpen.

We gaan na het ontbijt eerst een stukje lopen, gisteravond heeft het zeer hard geregend en nu is het camping terrein 1 grote klei / modder massa geworden. Als we bij de straat aankomen zijn onze zolen 3 cm dikker geworden. We lopen weer een stukje berg op en genieten van het nog altijd mooie uitzicht met bergen waar nu een paar wolkjes mooi tegen aangeplakt zitten.

We zien hetzelfde off-road pad wat we twee dagen geleden ook zagen en nu vraag ik eens iemand of dat off-road pad naar Imilchil gaat. De beste man zegt dat het pad met motor wel goed te doen is maar voor Imilchil wijst hij ons een andere weg, de best begaanbare. Dat die er ook was wisten we wel maar een beetje gravel zijn we ondertussen ook wel aan toe. Waar het pad naar toe leid daar ben ik niet achtergekomen.

Terug 'thuis' gaan we maar weer eens even wat spelletjes doen, je kunt per slot niet de hele dag lopen. We geven de honden die hier lopen nog wat aandacht en dat resulteert erin dat 1tje niet meer bij ons weg te krijgen is en op onze dobbelsteen tafel steeds wil klimmen. Ik ben een beetje bang dat hij denkt dat dobbelstenen eetbaar zijn dus uiteindelijk negeren we hem en na een paar minuten gaat hij dan toch maar weg.

Na de lunch gaan we weer lopen, deze keer naar Soq terug waar ik gisteren naar de markt was. Vandaag is er alleen geen markt en zijn er maar een paar winkeltjes open. Dat is wel genoeg want we vinden wel weer een grote waterfles en met 5 liter water in onze armen lopen we dus weer de 3 km terug naar de camping. Het is de hele dag al schitterend weer maar het waait wel en daardoor, ondanks het feit dat we ons ingesmeerd hebben, verbranden we toch een beetje.

Als we terug zijn doen we nog maar eens een spelletje, deze keer weer eens rummicub en zo vliegt de dag toch snel voorbij. Zometeen moeten we wel nog eten maken, rijst met groente want helaas, voor Sander heeft het goedje niet 100% gewerkt en hij durft vlees nog niet aan. Daarna gaan we langs bij een van de 4 broers van Hassan, hij heeft ons vanmiddag uitgenodigd vanavond langs te komen voor een kopje thee en zodat we op het internet kunnen want hij heeft wel internet. Wat voor soort internet moeten we nog ontdekken maar dat zien we vanavond. Daarna gaan we maar weer een keer onze spullen inpakken want wederom zijn we van plan morgen verder te gaan.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us