Das koud

Tafraoute, Marokko No Comments 1186

Van Taliouine, Marokko naar Tafraoute, Marokko
Het is vandaag koud! Dat was het gister avond ook al maar de ochtend start ook een beetje grauw en grijs. We pakken onze spullen in en maken nog een praatje met een ander stel dat op de motor is. Van hun krijgen we de naam van een goede camping in Tafraoute. Met onze nieuw zeelandse camper buren stemmen we nog even af wat we weten over de wegen, wat is goed en wat is waardeloos. De wegen op de kaart zijn namelijk niet altijd van dezelfde kwaliteit al hebben ze dezelfde kleur.

We willen vandaag over gele wegen rijden, dit hebben we al eens gedaan en op een paar bizar slechte stukken na waren deze goed te doen. Er gaat ook een korter pad naar Tafraoute, Garmin verkiest deze weg maar volgens onze kaart is het deels wit en deels een off-road pad.

Op de kruising aangekomen zien we wel een redelijk groot bord staan Tafraoute 177 km. Wij besluiten de gok toch maar te wagen. Omkeren kan altijd nog. De weg is echter uitstekend, zelfs nog beter als soms een rode (hoofdweg) weg is. Het off-road stuk bestaat ook niet. De weg wordt pas slechter als deze, volgens de kaart, overgaat in een gele weg. Wel is het vandaag echt heel koud. Vanochtend heeft Sander besloten zijn ice breaker kleren weer aan te doen (ik heb ze nog niet uit gehad) en weer zijn regenvoering in de kleren te ritsen. En dat is maar goed ook. Het diepte punt vandaag is 5.7 graden. Het gros van de tijd is het rond de 8 graden. En een wind dat er staat!!Totaal verkleumd, ondanks de handvatverwarming, lunchen we langs de kant van de weg en maken we onze laatste soepje en een thee.

Daar zit je dan in zuid Marokko te bevriezen en aan de cup-a-soup!

In Tafraoute aangekomen besluiten we de camping te pakken die ons vanochtend is aangeraden. We zijn een beetje in dubio want het is nog altijd koud en het miezert een beetje. Toch stoppen we maar want het dorpje ziet er wel leuk uit. We zetten de tent op en maken een praatje met de mede-camping genoten, deze keer Australiers. Daarna gaan we het dorp verkennen en maar weer eens uiteten.

In het dorp komen we langs een auto rijschool. Zie de theorie plaatjes hieronder, vooral de middelste van de eerste rij, wie gaat er voor? Of ernaast de rotonde?
Vind je het gek dat de mensen hier niet kunnen rijden?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us