Rot grond

Sidi Ifni, Marokko No Comments 1159

Van Tafraoute, Marokko naar Sidi Ifni, Marokko
We beginninen met een strak blauwe lucht al is het wel nog koud. Inpakken dan maar en op zoek naar warmere oorden. We willen wegrijden maar zoals vaker tegenwoordig plakt de koppeling weer. Mijn motor maakt een sprongetje en daar lig ik dus weer, nog geen meter gereden en de motor op de grond.

Na de valse start vertrekken we echt. We gaan weer de bergen in en het wordt weer kouder en kouder pas als we de bergen weer uit gaan wordt het warmer en dan gaan we ook meteen door naar de 21 graden. We rijden vandaag enkel de gele wegen op de kaart. Volgens de kaart de op 2 na beste wegen maar Marokaanse gele wegen zijn niet zo best. We hebben nu geleerd dat geel niet voor 2 na beste staat. Maar voor de kleur kaas, en dat is de weg, een grote gatenkaas. In het bijzonder de bochten trouwens, daar heb je de meeste gaten, of grind, of zand, of kiezels. Of gewoon een kruiwagen die je in de bocht neerzet, ik had hem bijna van de weg af gereden het dal in.

In Tiznit zien we een bordje supermarkt met op het plaatje een winkelwagen. Die moet ik bezoeken, eindelijk weer eens een echte supermarkt? We gaan naar binnen maar helaas ook hier moet je je zakje pasta saus zelf bij elkaar scharrelen met allerlei kruiden, wij verwende Europeanen, wie weet wat er in zo een zakje zit????

We lunchen aan het strand van Mirleft, je kan er ook wild kamperen maar het is nog vroeg en in Sidi Ifni is weekmarkt.

Een evenement waar ik wel zin in heb. We rijden dus weer door. In Sidi Ifni rijden we de camping plaats op en komen er daar achter dat de grond hier bikkelhard is. Een en al rots. Nu hebben we wel een aantal titanium spijkers maar niet genoeg voor de hele tent op te zetten. Helaas gaat er hier niets anders de grond in dus dat wordt niets zo. Ook de andere campings hebben dezelfde ondergrond, niemand heeft hier ook een tentje staan en luifels van campers worden met stenen op zijn plaats gehouden. Noodgedwongen eindigen we dus in een hotel. Niet dat dat zo erg is, we hebben een terras, zitten aan het strand en een heerlijk warme douche tot onze beschikking. We verkennen de weekmarkt.
Als je denkt dat ze op een Nederlandse rommelmarkt troep verkopen, nou bezoek dan maar eens de Souq van Sidi Ifni! Naast veel oude troep hebben ze ook een afdeling groente en fruit en zo kunnen we dan wel weer eens rustig wat groente en fruit inslaan. Het idee is om binnenkort toch echt maar weer eens te gaan koken. Maar ja we zitten nu in een stadje in het centrum, vandaag dus toch nog maar even niet.

Volgens de lonely planet is het restaurant bij ons hotel erg goed, dat zal best wel alleen hebben ze helemaal niets. Enkel vegatarische gerechten staan vandaag op het menu, wij carnivoren hebben daar wat moeite mee en dus gaan we naar een andere aanrader van de lonely planet. Het beste restaurant uit het duurdere segment. Op het menu staan geen tajine en geen couscous, tenminste er staar sur commande en tot nu toe betekende dat een dag van te voren bestellen, blijkt hier niet zo te zijn maar daar komen we een beetje te laat achter. Sander neemt een mixed seefood schotel en ik neem pastila we laten ons maar verrassen. Dat van Sander smaakt ook echt goed, helaas is mijn schotel een beetje erg zoet, het lijkt meer een tussendoortje dan avondeten. Maar ook dit hebben we weer geprobeerd!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us