Hoe laat komt hier de bus

No Comments 1379

Een dagje Tan Tan Plage (El Ouatia), Marokko
Vandaag ben ik jarig! En dat zal iedereen weten want mijn broer heeft een leuke post gemaakt op onze blog.

We gaan eerst maar eens brood halen. Het boulangerie concept bevalt goed, we gaan dus op zoek naar een vierkant hok waar buiten een stapel hout ligt. Daar zal vast weer een heerlijke bakkerij in zitten. Ja hoor we vinden de bakker en halen brood samen met Ken, een nieuw zeelander die naast ons op de camping stond. Daarna gaan we meteen maar even supratours zoeken, de bus operator die busreizen naar Marrakesh aanbied. Vanuit Marrakesh kunnen we dan met de trein door naar Rabat. We vragen een paar straatvegers naar supratours. Of de man uberhaupt een taal spreekt ontgaat ons volledig maar hij snapt dat we supratours zoeken en loopt een stuk met ons mee. Hij moet ons bijna tot voor het gebouw brengen eer we eindelijk het naambordje zien van het bedrijf. Supratours is nog dicht dus we moeten later terugkomen. Openingstijden staan er (uiteraard) niet bij maar om 10 uur gaat een bus dus we gaan gewoon rond 10 uur er zijn.

Samen met Ken en de twee Roemeense mannen ontbijten we op de camping. Daarna vertrekken de andere en enkel wij blijven over. We gaan maar weer terug naar supratours. Ondertussen zijn ze open. De enige medewerker spreekt nauwelijks Engels maar we zijn het volgende wijzer geworden. Er gaan 2 bussen zondag naar Marrakesh, de tijden komen niet overeen met wat op internet staat. We moeten zondag om 17 uur terugkomen dan belt hij naar Laayoune om te kijken of er plek is op de bus. Reserveren is niet mogelijk en er bestaat een kans dat hij vol zit. De eerste bus gaat om 21 en de twede om middernacht.

We lopen terug naar de camping en moeten nu dus kiezen, nemen we het risico dat de bus vol zit? En op de terugweg heb je uiteraard dezelfde ellende. Rijden is echter ook een teringeind, bovendien lopen we dan ook het risico zuid Afrika niet te halen met de banden die nu op de motor zitten en bovendien alle onderdelen en het onderhoud van de motor komen dan sneller dichterbij, we hebben het toch weer over bijna 1800 km die we extra moeten afleggen. En het voordeel van hier met de bus gaan is dat we, hopen we, onze motoren op de camping kunnen laten staan.

We gaan eerst het laatste maar uitzoeken, mogen onze motoren blijven staan? Maar natuurlijk geen probleem ruimte zat. Het kost wel 60 dirham per nacht (en dat kost kamperen inclusief stroom, douches, voor 2 personen ook) dat vinden we nogal duur. 50 dirham dan, om 2 motoren te parkeren? We vonden de camping toch al niet super, we gaan het bij de buren vragen. De andere camping waar we ook al gestaan hebben een paar dagen terug. Ook daar geen probleem voor 20 dirham mogen ze er blijven staan. Prima dat doen we en we verhuizen dan ook maar meteen. Dan kunnen we in de tent internetten en hebben we tenminste meer dan 1 werkende wc voor de gehele camping en een lekkere douche.

We lopen terug naar de andere camping en pakken onze spullen snel in. Helaas gaat dan bij het oprollen 1 van onze exped matjes stuk. Je kan er wel nog op slapen maar de naad van een tussenschot heeft deels los gelaten zodat je nu een mooie bult erin hebt zitten.

Als we verhuisd zijn ook maar meteen exped mailen want onze matjes zijn nog geen 2 jaar oud.

We verhuizen naar hetzelfde stekje als we de vorige keer stonden en genieten van een heerlijk middagje zon, zee, strand en internet!

We vinden nog een andere bakker (weer op basis van de stapel hout gevonden) die eveneens erg goed brood heeft. We eten hier per maaltijd per persoon 1 brood en vers zijn ze echt wel het lekkerste dus iedere maaltijd is het lopen voor brood, gelukkig is het overal te koop. We willen bij de lunch ons laatste beetje sinasappelsap opdrinken, nieuwe kopen heeft geen zin, als we niet rijden wordt die veel te warm en dat is toch echt niet lekker. Ik draai de fles met sap open en hoor een plof geluid, ik neem een slok en het is echt heel vies geworden. De sinasappelsap is gaan gisten in de fles, we kunnen hem laten staan en wachten tot het grand marnier is geworden of we gooien hem weg. Ik kies toch maar voor het laatste...

's-Avonds gaan we uiteten, omdat ik jarig ben mag ik kiezen waar we gaan eten. Ik kies het enige enkel restaurantje (de rest is cafe en restaurant en dat beviel gisteren niet zo goed). Daar is echter niemand aanwezig dus we gaan maar weer weg. Dan naar een cafe restaurant waar ze volgens het bord vis en kip, 2 verschillende tajines en couscous hebben. De man komt naar buiten oh wil je eten kom hier eten. Ja is goed, maar ehh wat willen we, een couscous en een tajine? Nee dat kan niet ze hebben geen tajine en geen couscous. OK dan maar weer omdraaien, wat heb je wel? Nou ze hebben gegrilde kip (die hadden we al zien hangen) met friet en salade en ze hebben vis, gegrild of op een stokje. Vis tajine is niet mogelijk. Nou dan nemen we 2 keer kip, een gegrild haantje is ook zeker zo slecht nog niet. We gaan zitten en binnen 5 minuten staat onze tafel vol. Salade, mandje brood, kruiden, soepje, bordje friet en een stukje klein (bijna) half haantje. De salade en friet zijn heerlijk, de kip helaas heeft toch echt wel wat te lang in de grill gezeten die daarbij ondertussen ook al te lang uit staat. Net wat te gaar en koud geworden. Maar we krijgen in ieder geval geen salmonella vergiftiging! De soep laten we voor wat het is, die maken ze met witte bonen en dat vind ik sowieso niet te eten. Wel bestellen we nog wat extra friet, zulke goede friet krijg je hier zelden!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us