Relaxen in Dakhla

No Comments 1140

Een dagje Dakhla, Marokko
We weten niet zo goed wat we willen. Willen we Dakhla in of toch niet? De kans voor internet lonkt wel. We besluiten al onze spullen in te pakken en de stad in te gaan, dan kunnen we dan altijd nog kijken wat we met de rest van de dag doen.

Onze eerste zoektocht wordt nieuwe schoenen voor Sander. Zijn slipper schoentjes zijn namelijk nu al stuk en in Rabat had hij dus ook al erge blaren ervan gekregen. We lopen alle straatjes af en vinden genoeg schoenen winkels nu is het nog maar een kwestie van je maat zoeken en kijken of het een beetje zit. Uiteindelijk kopen we een paar sandalen die niet al te dik zijn, dat moet dan maar in de koffers erbij passen.

Nu we schoenen hebben gaan we op internet jacht, dat is niet zo moeilijk want ieder cafe heeft zowat internet. We pakken het cafeetje bij de motoren en bestellen een pot thee. We krijgen er 2 suikerklontjes bij maar als je die in je theeglas zet is je glas vol!

We internetten een uurtje, blog bijwerken, mailtjes lezen en dan is het alweer lunchtijd. Op naar de volgende stop dus, een restaurantje. We lopen wat door de stad en maken nog een praatje met een man uit Ivoorkust, wat en hoe precies weten we niet maar de man is zijn paspoort kwijt. Wat ik ervan begreep is dat ze zijn paspoort bij het hotel zijn kwijt geraakt, nu zat hij al 5 dagen in Dakhla te wachten op de politie met wat hij nu moet doen...De man was trouwens opweg naar Tanger om zijn auto op te halen die daar vanuit Italie naar toe gebracht is, we horen en zien hier vaker mensen die een auto brengen of halen het lijkt de normale manier om in Afrika aan een auto te komen?

Uiteindelijk besluiten we luxe te gaan lunchen bij een sjieke tent. Het ziet er misschien sjiek uit, de service is op zijn zachtst gezegd wazig (je moet zelf lopen om een menu kaart te halen en je bestelling door te geven maar daarna komt het eten wel naar je toe gebracht) en het eten niet spektaculair. Toch eten we onze maagjes weer vol en kunnen we er weer tegenaan. Vanavond maar weer een brood met fruit maaltijd.

Ondertussen is het alweer 15 uur, dan toch maar terug naar de camping waar we vandaan kwamen? Prima plan en zo eindigen we weer in dezelfde kamer. We spelen wat spelletjes, doen wat onderhoud aan de motoren en trakteren onszelf op een douche.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us