Waar is die ambassade nou

No Comments 1089

Een dagje Nouakchott, Mauritanie
Vandaag willen we in Nouakchott blijven om de ambassade van Senegal te zoeken en kopietjes te maken, uit te rekenen hoeveel geld we nog moeten hebben enz etc. We ontwaken in ons tentje en gaan eerst maar eens luxe ontbijten met een broodje en een eitje.

Daarna gaan we op stap. Na ongeveer 2 uur lang zoeken weten we het volgende. We hebben de oude ambassade van Senegal gevonden er is ook een nieuwe. Die zoeken we nu. Weer 100 keer vragen later staan we om de hoek van onze camping. Daar zit de nieuwe ambassade. Een bordje hebben ze niet, alleen een vlag maar ja weet jij hoe de vlag van Senegal eruit ziet? Wij niet....Dus we hebben hem alleen gevonden door te vragen aan de man die buiten de deur zat, waar is de ambassade van Senegal? Hier. Gelukkig is de man binnen wel lekker snel en behulpzaam, Pays Bas? No visum nodig. Prima gaan we weer verder! Op naar de copy shop. Die is zo gevonden en met 20 nieuwe fishes op zak gaan we door naar de supermarkt.

De supermarkt is echt van alle markten thuis. Alles hebben ze kerst chocolade en kijk daar is de paashaas.

Pindakaas hebben ze dan weer niet en daar had Sander nu net zin in.

Na deze grote wandeling is het alweer lunchtijd. Terug naar de camping en maar een broodje doen. Onze sinasappelsap van nog geen dag oud is weer gaan gisten en is niet te drinken. We zetten hem even in de koelkast, misschien dat dat helpt.

In de middag computeren we een beetje. We zijn nog steeds in gesprek met Exped vanwege ons stukke matje en ook moeten we een nieuwe 12 volt stekker omdat er eentje langzaam aan het doorsmelten is. De middag vliegt om en dan is het alweer avond eet tijd.

Onze volgende wandeling leid naar de food court van Nouakchott. Gedreven door onze neus komen we terecht in delicous. Ik neem couscous en Sander, bij gebrek aan lasagna, een brochette mixte. Het duurt lang voor het eten er is (er is weer voetbal op TV moeten we weer wachten tot einde wedstrijd??) maar als het er is blijkt het dan ook wel erg goed te zijn! Tonnetjes rond verlaten we de tent om verder te wandelen naar de ATM.

Helaas blijkt na 3 km wandelen dat de ATM geen geld geeft. Daar staan we, in het donker zonder geld en morgen moeten we de camping betalen. Nog een bank weten we hier niet. We gaan dus maar weer terug naar de camping en slapen er eerst maar een nachtje over.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us