Yassa, wasda

No Comments 1309

En nog een dagje St. Louis, Senegal
Vandaag worden we wakker in een zeik natte tent. Van buiten enkel nat hoor! De bomen waar we onder staan verliezen de hele nacht water. Dus de hele nacht is het drup, drup en drup.

We gaan na het ontbijt eerst maar weer de stad in. Vandaag willen we verder naar main land, nog een brug over.

We gaan eerst met de taxi maar weer naar de brug. De taxi vandaag is werderom een rijdende schroothoop. Hij is aan het racen met een andere taxi. Echt doodeng want de remmen werken ook niet al te best. Een lol dat de chauffeurs hebben! Wij houden ons maar goed vast. We pikken nog een derde passagier op en dan ook nog een vierde, die perst zich ook voren erbij dus nu zitten wij met zijn 2-en achter en hun met zijn 3-en voor.

Dan gaan we over een drempel en dat is te veel voor de auto. We slaan af en aan gaat hij niet meer. Na 5 minuten en met een aantal man duwen krijgen we de taxi weer aan de praat. Instappen maar weer en door rijden. Hopelijk vallen we niet nog eens stil....

We overleven de rit naar de brug en gaan weer lopen. We krijgen nog een uitnodiging om mee te gaan met het openbaar vervoer maar dat slaan we maar even af. De eerste halte is het informatie punt voor de nationale parken. Voor het eerst geen enkele persoon die ons iets wil aansmeren! En dat terwijl we juist nu wel interesse hadden om er achter te komen wat de entree prijzen voor de parken zijn.

We lopen de tweede brug over en zien daar voor de tweede maal een vreemde eend, de pelikaan. En dit is er eentje die goed kan vissen want het lijkt erop dat hij de ene vis na de andere omlaag werkt.

Op main land aangekomen zie ik een mooi steegje met kraampjes, ik wil er in maar na 10 meter besluiten we toch om om te keren. Totale waanzin hier, mensen zitten overal, vis ligt overal, 2 richtingen verkeer en dan ook nog een man met een kar. Geen doorkomen aan dus. We keren om en pakken de volgende iets rustigere steeg. Tussen de paard en wagens door, zigzag om vrachtwagens door het mulle zand lopen we langs kraampjes met veel en nog meer. Daarna zijn het nog kleinere zand steegjes in. Sommige hebben groente, sommige fruit, veel vis en noten. Daarna slaan we weer af en passeren een paar koeien die rustig staan te eten op de lokale vuilnisbelt. Tussen een schapenkudde door en dan sta je weer op de hoofd straat!

We lopen verder over main land en ontdekken de benzine prijzen en vinden nog een soort van supermarkt. Senegal is echt geen goedkoop land met ruim 2 euro voor de goedkoopste pot jam en ongeveer 6 euro voor een pak koffie!! We zijn wel blij dat ze dingen prijzen want dan leren we wat hier dingen kosten.

We lopen weer terug richting de brug en vinden nog een nieuw soort vlees voor op brood voor Sander, dat gaat hij uitproberen... gelukkig hebben ze ook klein verpakking. Met een nieuwe salami worst en een galia meloen gaan we terug de brug over richting het centrum.

Nu is het de vraag, wat eten we vandaag. We nemen de lonely planet erbij en vinden een restaurant waar de yassa poulet unbeatable is. We vragen aan iemand wat yassa is en hij zegt rijst met ui en citroen saus. Klinkt goed, we lopen nog een rondje om extra honger te kweken, daarbij kopen we meteen dan nog wat jam en kaas voor op brood. De jam moet 1500 kosten volgens de man, ik zeg nou laat dan maar. Hoeveel wilt u betalen? Ik zeg 1000, prima dan krijg ik hem voor 1000. Zo simpel gaat dat hier! Met de boodschappen op zak gaan we terug naar het restaurant en bestellen dan 2 keer yassa poulet. Of hij unbeatable is weten we niet maar lekker is hij zeker! We moeten aardig onze best doen om de portie op te krijgen maar het lukt ons. Voldaan gaan we weer op pad.

Toen we het restaurant inliepen kwamen we ook nog de man uit Maastricht tegen die we gisteren ook gezien hadden, helaas hadden zijn klanten voor het natuurpark afgebeld vanwege buikpijn dus hij was vrij, of we nog zin hadden in een middagje park. Nee meneer bedankt voor het aanbod wij gaan het zwembad in duiken.

We gaan de laatste brug over naar het eiland waar de camping is en raken daar aan de praat met een local die een boot heeft. Hij vertelt over het leven, vissen, zijn kinderen, de boot en we helpen de lokale vislui om hun boot het droge op te trekken.

We lopen achterlangs door het dorp maar komen er niet meer uit omdat er hele groepen mensen in de zanderige straten zitten te bidden. Uiteindelijk besluiten we over het strand naar de camping terug te lopen. We nemen afscheid van de man en ook nu willen ze weer wat van ons. Deze keer geen geld maar melk poeder. Dat hebben we niet meneer, nee maar je kan het daar kopen kost maar 1 euro ik wil graag melk poeder. Echt onwijs irritant dit maar gelukkig accepteert hij wel gewoon een nee en laat ons gaan.

Onderweg in een zijstraatje nog een leuke foto gemaakt van alle mensen en wat ik niet zag maar Sander wel, van een ventje in blote kont die net een doelpunt gescoord heeft?? Kijk in het album voor de close up.

We lopen over het strand en passeren nog vele boten. Als er weer 1 het land wordt opgetrokken helpt Sander nog even met duwen. Ik geloof dat de locals het wel grappig vinden. We voetballen ook nog met wat kinderen. Ze lachen zijn blij en uiteindelijk vragen ze ook allemaal iets. We verstaan ze niet maar kunnen wel raden wat ze van ons willen.... Wij hangen gewoon de domme Hollander uit en zwaaien vrolijk naar de kindjes en lopen verder. We komen onderweg nog wat krabbetjes tegen en zien nog meer pelikanen vliegen.

Aangekomen op de camping nemen we een duik in het zwembad. Die is best koud dus daar zijn we snel klaar mee.

Daarna is het opdrogen op het strandje wat erbij zit, gezellig met een spelletje erbij en later met een biertje. We krijgen ook nog gezelschap van een kindje wat hier rond loopt. Dat wij geen frans kunnen deert hem totaal niet. Trots demonstreert hij ons zijn laptop waarmee hij muziek kan spelen, leert rekenen, klok kijken enz. We helpen hem met de sommetjes, 1 + 4 = en dan gaat hij stipjes tellen un, deux, trois, quatre enz als hij het antwoord weet moet hij enkel nog ontdekken welke toets op het toetsenbord het is en dan is het bien! Na de laptop demonstratie worden we wel nog even neergeschoten met zijn lasergun ach ja, liefde en haat ligt toch dicht bij elkaar. Hij brengt ons bierflesje terug naar het restaurant en komt zich nog even afmelden, hij gaat naar het huis hiernaast, dat is niet zijn huis maar van een vriendje. Is goed ventje veel plezier!!

Ondertussen zijn we opgedroogd en koelt het af, terug naar de tent dus voor ons diner. Wat zullen we morgen gaan doen? Zullen we nog hier blijven of verder trekken??

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us