We zwemmen weer, maar nu ons pak uit

Mboro, Senegal No Comments 1153

Van St. Louis, Senegal naar Mboro, Senegal
We gaan maar weer eens verder. Vooral omdat ik geen zin heb om uiteindelijk 250 km op 1 dag te moeten rijden en omdat onze kuiten reeds verbrand zijn dus zwembad hangen is ook geen optie. We pakken onze spullen dus maar in en gaan weer op pad.

We kruipen in een file Saint Louis uit het is zoals iedere dag een gekkenhuis met taxi's, vrachtwagens en paard en wagens. Allemaal zijn ze bezig met de vismarkt. Zodra we de stad uit zijn is er weer gendarmerie, voor het eerst vragen ze ook naar onze rijbewijzen, hoewel als ze die van Sander gezien hebben vinden ze het prima en mogen we door.

De temperatuur stijgt rap en al snel lijkt het alsof we al uren bezig zijn. Na 60 kilometer puffen we al dat we ons pakje uit drijven. We moeten nog een beetje wennen want de thermometer staat slechts op 32 graden. Na ruim 100 kilometer stoppen we voor een banaantje en te kijken waar we gaan stoppen.

We kiezen voor Mboro dat is niet heel ver meer hier vandaan. Lompoul, een andere potentiele bestemming zijn we reeds voorbij zonder dat we een afslag gezien hebben. Onderweg zien we dooie beesten (een opgeblazen koe, een ezel en een hele zooi gieren), een mega zand heuvel waar boven op vrolijk een shovel rond rijd en nog meer zand erop gooit en dooie plantjes.

We nemen de zij straat naar Mboro en afgezien van een paar stukken zand op de weg is deze weg prima te rijden. We vinden een camping en mogen onze tent ergens in de tuin opzetten. Het lijkt erop dat we weer de enige gasten zijn. We leggen eerst ons grondzeiltje neer om te lunchen het is ondertussen 15 uur maar we zagen onderweg nergens restaurantjes die open waren. We lunchen dus maar met stokbrood wat we nog hadden en maken vrienden met een van de camping honden. Daarna zetten we onze tent op en gaan we het dorpje verkennen. Onderweg naar het dorp komen we nog een grote baobap-boom tegen, die moeten we eventjes knuffelen...

In het dorpje zien we wat restaurantjes voor het avondeten en ook nog een naai atelier, misschien moet ik mijn handschoenen maar eens dicht laten maken. Boven op de hand zitten namelijk 2 gaten en nu loop ik dus rond met 2 rode vlekken op mijn hand. Erg fraai hoor!! Er zit ook een schoenenpoetser, zal ik ook mijn motorlaarzen laten poetsen????

We bezinnen ons op het terras van de camping, nemen er lekker een biertje bij en wachten tot het tijd wordt terug te lopen naar het dorp voor ons diner. Oh ja, we mailen ook GoPro nog even, we hebben een nieuwe hero 3 black edition bij ons maar die kan niet tegen de Afrikaanse hitte, halverwege de dag reageerde dat ding nergens meer op en toen we hem uit het huisje haalde was hij loei heet. Wie maakt zo een ding dan ook zwart?????

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us