Koude douche

No Comments 1798

Een dagje Kartong, Gambia
Na een heerlijk nachtje slapen zijn we klaar voor een rustdag. Eerst maar eens een ontbijtje halen. We lopen richting het dorp en vinden al snel iemand die brood verkoopt. Met 4 broden (ook meteen voor de lunch of diner) gaan we weer terug en dan kunnen we ontbijten.

Daarna willen we ons eens gaan verdiepen in de vervolg route. Helaas blijkt het downloaden van alle ambassades maar half gelukt te zijn, juist de belangrijke informatie mist dus nu kunnen we nog niet kijken welke landen we moeten bezoeken voor het halen van de juiste visa. Internet hebben ze hier niet dus downloaden kan hier niet. Ze zeggen wel als je naar het noorden loopt is er een lodge met internet. Dus wij gaan maar even met laptop en de 4 honden een strandwandeling maken.

Internet vinden we niet maar we zijn wel een mooie strandwandeling verder als we terug zijn.

Ondertussen is het alweer bijna lunchtijd, we besluiten naar het dorp te lopen om te kijken of er een restaurant zit, we moeten ook water hebben dus dat kunnen we tegelijk kopen. We lopen de hoofdstraat op en neer en gaan eten bij het enige open restaurantje (voor zover wij kunnen zien). Op het menu staan een stuk of 15 vis gerechten en 1 kip. We vragen of alles er is en ja alles is mogelijk. We bestellen beide een vis gerecht, ik de Gambiaanse vis yassa en Sander de Gambiaanse vis maffee. De man komt terug en zegt sorry ik heb maar voor 1 iemand vis maar wel veel kip. Dan toch maar een kip en vis schotel dus.

Het lijkt als je hier naar een restaurant gaat dat ze de vis nog moeten vangen en de kip slachten, lang wachten dus. We spelen maar weer een spelletje op de mobiel en lezen de lonely planet die er ligt. Het wachten is het trouwens zeker weer waard, we eten heerlijk!

Na onze lunch kopen we nog wat water en gaan we terug. Onderweg zien we behalve veel mango bomen ook cashewnotenbomen en iemand geeft ons twee vruchten met noot eraan, de vrucht schijn je ook te kunnen eten maar eerlijk gezegd durven wij niet zo goed want ze zien eruit alsof er ook beestjes in zitten. Het ruikt wel erg goed.

Terug op de lodge besluiten we een douche te nemen, het is het heetst van de dag dus nu durven we de bucket-style douche aan. Nou ja we willen liever niet maar we moeten toch wel af en toe douchen. We duiken de douche in en dan moet je een emmertje vullen met water en over je heen gooien.

Waarom ze in deze landen niet de zon gebruiken om water te verwarmen blijft me een raadsel maar ook hier doen ze dat niet dus het is koud water.

Na deze verfrissende douche doen we niet veel meer, biertje drinken, spelletje spelen. Kletsen met de mensen van de lodge, avondeten en dan is het zo weer bedtijd. Het is hier op de lodge trouwens opvallend fris. Zodra je richting dorp loopt (verder weg van de zee) is het veel warmer.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us