Dagje Labe

No Comments 1134

Een dagje Labe, Guinee
Eerste prioriteit van de dag is de bank zoeken. Dus na ons ontbijt en na een douche eerst nog maar eens vragen aan de vrouw van het hotel waar de bank is en of zij ook geld wisselt. Ja ze wisselt ook geld en ze zegt wacht even. In plaats van na te rekenen of mijn conversie klopt belt ze echter een taxi voor ons. Dat was niet helemaal wat we verwacht hadden. Tien minuten later staat er een taxi voor de deur (een brommertje) en Sander en ik moeten dus haasten om alle afwas op te ruimen.

Ik ga achterop de brommer en Sander volgt met de motor. Wat blijk? Gisteren stonden we bijna op de hoek van de bank! Als we enkel nog 10 meter verder gelopen waren hadden we hem gezien (volgens de lonely planet zat daar geen bank maar ergens anders). En er zit niet 1 bank, er zijn er wel 4 en dan nog het beste van alles, er is een pin automaat! We lopen eerst naar de Ecobank daar kun je kiezen uit 2 keer pinnen van 50.000 twee keer 100.000 1 keer staat er 200.000 en dan nog 2 keer GNF 00 000, ik loop naar binnen om te vragen wat die 00.000 voorstelt maar helaas snappen ze me niet. Ze hebben het over dat wij er geen geld kunnen pinnen maar met onze mastercard komen we toch al tot het bedrag kies scherm. Als we toch maar een 00 000 willen proberen loopt er bewaking mee en we laten hem het probleem zien, hij weet helaas ook niet waar de bedragen voor staan en zegt dat we beter aan de overkant kunnen pinnen. Wij dus naar de overkant waar een andere automaat is, helaas is hier het grootste te pinnen bedrag 300.00 GNF (iets meer dan 30 euro) we moeten dus even 6 keer achter elkaar pinnen en dan zijn we een dik pak geld rijker (bijna 200 briefjes in totaal).

We rijden terug met enkel de motor, daar kan ik ook achterop voor dit kleine stukje. Terug bij de camping / hotel moeten we eerst het geld allemaal eens goed opbergen, waar laat je 200 briefjes? Je portomonee past in ieder geval niet meer dicht als je dat erin wil stoppen (als het uberhaupt al past).. Als we opgeruimd hebben is het tijd voor wat motoronderhoud, laten we de luchtfilters maar eens schoonmaken.Daarna is het lunch tijd, we lopen weer naar de boutique op de hoek maar die is nu dicht. Moeten we uitgehongerd toch helemaal naar centre-ville lopen (wel 5 hele minuten lopen). Bij de eerste boutique stoppen we maar we moeten erg geduldig zijn (roepen en kloppen) voor er iemand naar het raampje komt om ons brood te verkopen.

Na ons broodje gaan we verder met het motoronderhoud, Sander gaat kettingspanning en olie controleren en dan kan ik me storten op een klusje wat ik nog aan het leren ben. Op de hand kleren wassen. Vanochtend hebben we een emmer water in de zon gezet en die is nu wel warm. Nog een emmer ernaast met een sopje en dan gaat alles in emmer 1, goed boenen, wringen en wrijven en dan door naar emmer 2. In de eerste dan weer schoonwater en zo gaan we door tot we 4 keer alles gewassen, gewreven en gespoelt hebben. Best een lekker klusje bij iets van 35 graden, lekker met water spelen.

We springen nog even onder de douche en doen dan een spelletje om de tijd te doden dat onze kleren drogen. Met zo goed als droge kleren gaan we daarna terug naar het centrum om deze keer het internet cafe te bezoeken en voor Sander weer nieuwe schoenen te kopen, gisteren is hij gestruikeld over een steen en daarbij is zijn schoen stuk gegaan.

Het internet is traag... zo traag dat we in een half uur tijd enkel halen om de mail binnen te halen en de blog verhalen die we klaar hebben staan zonder foto's te uploaden. Daarna is het half uur voorbij en is ons geduld ook wel een beetje op. Inpakken dus en schoenen zoeken. De meeste 'winkels' hier hebben tweedehands schoenen maar uiteindleijk vinden we nog een winkeltje met nieuwe. Daar vinden we ook nieuwe sandalen voor Sander. De oude laten we er achter en daar is de man nog blij mee ook.

Op de terugweg kopen we nog wat fruit en dan is het gelukkig avondeet tijd, we hebben honger. We bestellen 2 keer brochette met friet en salade. Maar net als gisteren is het woord 2 weer niet doorgedrongen, we krijgen 1 bord wel met 2 spiesjes met rundvlees. Gisteren kregen we ook maar 1 bord spaghetti. We eten het bord leeg en vragen dan maar een tweede. Het smaakt prima, eigenlijk zo goed dat een derde bord er ook wel in gaat maar dat vinden we toch een beetje asociaal. Dan nog maar even 2 biertjes bestellen. We eten nu bij het hotel naast het onze en het bier is daar maar half zo duur. Het eten is helemaal veel goedkoper (en dan nog meer keus ook) dus we zitten hier prima.

Terug bij het hotel maken we nog even een praatje met de gasten die daar zijn. Het zijn 3 jongens van het peace corps in Guinee, ze komen uit Amerika. Wat het peace corps hier precies doet hebben we niet gevraagd omdat ze helaas weg moesten maar ze hebben ons wel een paar tips gegeven van bezienswaardigheden.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us