Guineese pinautomaat

No Comments 1116

Een dagje N'Zerekore, Guinee
Vandaag blijven we in N'Zerekore. We willen een internetcafe bezoeken, hebben in ieder geval geld nodig en we willen ook het stadje een beetje bekijken.

Na het ontbijt gaan we dan ook met de motor terug naar het stadje. We vragen of we de motor bij het ziekenhuis op het terrein mogen parkeren en dat is geen probleem. Gelukkig maar want waar je hier anders moet parkeren is mij onduidelijk. Iedereen rijdt op kleine brommertjes rond en als je wat wil kopen doe je dat zittend op je brommer bij iemand aan de straat of plemp je lukraak je brommertje ergens neer. Met onze motor zien we dat niet zo zitten.

We lopen eerst terug naar het restaurant waar we gisteren gegeten hebben daar zaten ook een aantal restaurants dus hopelijk is er ook internet te vinden. We vragen het maar internet nee dat hebben ze hier niet, misschien bij het duurste hotel van de stad 3 kilometer de andere kant op.

We lopen maar weer terug en komen dan langs 2 banken. De eerste zegt 24h pin automaat maar hebben geen pin automaat. De tweede heeft 2 pinautomaten waarvan 1 uit staat en de tweede het niet doet. Volgens de man van de bank is er verder geen pinautomaat in het stadje. Dat wordt lastig maar we lopen nog even verder. Dan ziet Sander naast een bouwput een steegje waarvoor een kapot bord hangt met pinautomaat. Nou ik geloof er niets van maar ja hoor als je het steegje in loopt dan zit er een pin automaat.

En hij doet het ook nog eens. Als we teruglopen zie ik dat de bouwput een in aanbouw zijnde bank is, de pinautomaat hebben ze vast geinstalleerd?

Nu we weer geld hebben kunnen we weer gaan uitgeven, laten we beginnen met lunchen. Volgens de lonely planet kun je bij de bushalte goede streetfood krijgen. Dat gaan we uitproberen. We schuiven aan bij een mevrouw en krijgen daar een bord voor 3000 GNF krijgen we een bord met rijst en saus. We delen maar weer 1 bord, we krijgen er 2 zakjes water bij en pas bij het afrekenen blijkt dat je daar hier opeens voor moet betalen (meestal is dat niet zo en als ze het gezegd hadden hadden we ons eigen water wel gedronken wat we bij ons hadden). Als we het bord op hebben gaan we bij een mevrouw verderop een bord met iets anders eten. Ook hier kost het 3000 GNF en we krijgen een soort couscous met vis, wat groenten en saus. De groenten die erdoor zitten is echt een welkome traktatie al moet je ze wel tellen (3 plakjes tomaat, 2 plakjes komkommer en wat snippers ui). Bestek hebben ze hier niet dus we moeten met onze handen eten. Geen probleem en het smaakt prima. Nu we 2 borden op hebben en in totaal iets van 70 cent hebben uitgegeven aan onze lunch vinden we het wel weer duur genoeg geweest. We gaan terug naar de motor op zoek naar internet.

Het dure hotel vinden we niet maar wel een internet cafe. Ik vraag eerst maar eens wat internet kost en of we onze eigen computer kunnen gebruiken. Dat kan en het kost 5000 GNF voor 30 minuten. Dat is rijkelijk duur voor hier maar vooruit internet is lastig te vinden. We parkeren de motor en sluiten onze computer aan. Halverwege doet opeens het internet het niet meer en moeten we een andere kabel pakken daarna kunnen we verder. Als we een uur later inpakken (een beetje op aandringen van meneer want hij wil sluiten) zeggen ze opeens dat internet 6000 GNF kost omdat we onze eigen laptop gebruiken. De computers van hun dan kost het 5000 maar met je eigen laptop dan is het 6000. En we hebben niet eens stroom gebruikt voor onze laptop! We laten duidelijk merken dat we dit geen stijl vinden en dat het totale nonsens is dat een computer van hun gebruiken goedkoper is dan je eigen computer. Morgen gaan we hier niet terugkomen (wel jammer want we hebben nog niet alle foto's kunnen uploaden).

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us